Inici BENICARLÓ La suspensió de la taxa d’ocupació de via pública durant 1 any...

La suspensió de la taxa d’ocupació de via pública durant 1 any arribarà al Plenari de Benicarló

202

Les taxes de guals i càrrega i descàrrega es podran abonar durant els 47 dies posteriors a la fi de l’estat d’alarma. L’IBI es podrà pagar fins al 7 de setembre i les parades del Mercat no pagaran canon fins al 31 de desembre de 2020.

El Ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Benicarló convocat per a demà dijous debatrà la modificació del calendari fiscal, una de les principals apostes de l’equip de govern per a reduir els efectes econòmics de la crisi de la Covid19 sobre la ciutadania de Benicarló.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, en una roda de premsa telemàtica en la que ha explicat el detall del nou calendari fiscal que entrarà en vigor una vegada supere tota la tramitació administrativa (aprovació del Ple, exposició pública i aprovació definitiva), que previsiblement serà al voltant del 5 de juliol. «El que aprovarem serà el nou calendari fiscal i la modificació de les ordenances que ajudaran a pal·liar els efectes de la crisi econòmica ocasionada per la Covid-19». L’alcaldessa ha remarcat que aquestes modificacions «beneficiaran directament el sector del comerç i la restauració però també la resta de la ciutadania».

Pel que fa a la taxa per entrada i sortida de vehicles a través de les voreres (guals) i la taxa de reserva d’aparcament exclusiu i càrrega i descàrrega de mercaderies, el pagament es podrà fer durant els 47 dies següents a partir del final de l’estat d’alarma, que previsiblement es decretarà a finals de juny.

L’Impost de Béns Immobles (IBI), que gestiona la Diputació, es podrà abonar amb un retard d’un mes. És a dir, el primer rebut es podrà pagar del 5 de juny al 6 de juliol i el segon rebut es podrà pagar del 6 de juliol al 7 de setembre. Encara així, les persones que decidisquen abonar els dos rebuts en un sol pagament, ho podran fer fins al 7 de setembre.

La taxa de venda ambulant corresponent al primer semestre de l’any, es podrà pagar de l’1 al 31 d’agost, descomptant totes les setmanes que no s’ha pogut celebrar el Mercat del Dimecres. El mateix període comptarà per a abonar la taxa de les parades del Mercat Central. Això sí, l’Ajuntament anul·larà fins al 31 de desembre de 2020 el cànon que paguen aquestes parades per vendre en un espai públic.

Una de les modificacions amb major repercussió serà la de la taxa d’ocupació de via pública, en el sentit que s’anul·larà durant 1 any a partir de l’entrada en vigor de la modificació. Pel que fa al primer semestre de 2020, els bars, cafeteries i restaurants l’hauran d’abonar, exceptuant els mesos durant els quals no han pogut obrir les terrasses. «La llei no ens permet aprovar modificacions amb efectes retroactius, per això la supressió de la taxa comptarà a partir del moment en què la modificació entrarà en vigor».

Finalment, la recollida d’escombraries es podrà pagar de l’1 d’agost al 30 de setembre, l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) es podrà abonar de l’1 de setembre al 31 d’octubre i l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques), del 15 de setembre al 16 de novembre.

«Esperem que totes aquestes modificacions contribuïsquen a reduir la pressió fiscal sobre els ciutadans i ciutadanes de Benicarló que pitjor ho estan passant durant aquesta crisi», ha conclòs l’alcaldessa.

Article anteriorSant Jordi comença la millora del vial que conecta Panoràmica i la ciutat
Article següent(Vinaròs) La platja del Fortí quasi a punt