Inici VINARÒS La regidora de Cultura, Anna Fibla, visita el jaciment del poblat iber...

La regidora de Cultura, Anna Fibla, visita el jaciment del poblat iber del Puig de l’ermita

227

La Diputació engega una nova campanya d’excavacions arqueològiques per continuar descobrint el passat dels primers pobladors de la localitat.

Vinaròs ha tornat a ser un de les localitats beneficiades amb la campanya d’excavacions arqueològiques per part de la Diputació de Castelló. Durant les properes dues setmanes els tècnics, encapçalats pel cap del Servei Provincial d’Arqueologia, Arturo Oliver, amb l’ajuda d’estudiants universitaris, realitzaran diverses excavacions als jaciment iber del Puig de la Misericòrdia per continuar descobrint els orígens dels primers pobladors del municipi.

La regidora de Cultura, Anna Fibla, ha fet una visita a les excavacions per conèixer de primera mà les feines que es desenvoluparan durant les properes dues setmanes. En aquest sentit, destacava que “des de Govern Municipal sempre donarem el màxim suport a les feines arqueològiques, que ajuden a posar en valor el passat de la localitat, al mateix temps que també suposen generar nous recursos turístics per als visitants”.

Cal destacar les restes són unes de les importants de la comarca del Baix Maestrat amb més de 2.700 anys d’antiguitat, amb algunes descobertes singulars, com per exemple, un petit taller que es feia servir per crear petites peces de metall o un magatzem que es va incendiar, deixant moltes restes, entre elles vasos que contenien cereals i que ha ajudat a comprendre millor la dieta dels ibers.

D’altra banda, Fibla ha assenyalat que, segons els experts, una de les principals prioritats és la conservació i consolidació dels murs, amb més de tres metres d’alçada, a més continuar amb les excavacions fins arribar al nivell original del jaciment.

Per acabar la regidora demanava civisme a la ciutadania i que respecte el jaciment del poblat iber del Puig de la Misericòrdia, destacant que es tracta d’unes restes molt importants que formen part del nostre patrimoni històric i cultural.

Article anteriorConcierto de la “Coral Garcia Julbe” en Peñíscola
Article següentS’adjudiquen les obres de l’antiga N-340 i la urbanització del carrer de València