Inici PEÑÍSCOLA La Policia Local de Peníscola celebra el dia del patró amb el...

La Policia Local de Peníscola celebra el dia del patró amb el reconeixement a catorze agents i un civil

268

El Ple municipal va aprovar ahir sol·licitar a la Generalitat condecoracions per a dos agents per un rescat que va finalitzar amb èxit el mes d’agost passat; a més, ha sol·licitat felicitacions públiques per a dos agents més i una condecoració per a un civil que va col·laborar amb les tasques de rescat

La Policia Local de Peníscola ha celebrat avui la festivitat del seu patró, Sant Miquel Arcàngel, amb una missa a l’ermita de la Patrona de la ciutat, la Mare de Déu de l’Ermitana. Els membres del cos local de policia que han participat en la celebració, han format en la plaça d’accés a l’ermita per a la salutació oficial que ha protagonitzat l’alcalde, Andrés Martínez, i el cap de la Policia Local, Antonio Morejón, prèviament a l’ofici religiós. Després d’això, l’alcalde ha reconegut mèrits a catorze agents del cos policial per als quals el Ple ordinari, que va tindre lloc ahir, va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat diferents condecoracions.

Es tracta, concretament, de reconéixer el mèrit dels agents que van intervindre en un perillós rescat marítim; així se sol·licita per a l’agent Lourdes Simó la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Roig per a l’agent Enrique Bayarri la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blau, tots dos participants actius en el rescat. A més, s’ha sol·licitat per als agents Agustín Ferrer i Ignacio Platillero una felicitació pública per la seua col·laboració necessària en el rescat.

L’Ajuntament en Ple sol·licitava també ahir la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blau per a Julio Pozo, veí de Peníscola, que va col·laborar en les tasques de rescat facilitant l’embarcació amb la qual els agents es van aproximar a la víctima i van aconseguir salvar-li la vida.

El municipi sol·licita també al govern autonòmic el reconeixement amb la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blanc per a deu agents que han sumat, almenys, 25 anys de servei. Aquests són: Antonio Morejón, José Antonio Castillo, Sebastián Guzmán, Juanvi Ferrer, Daniel Caspe, Enrique Bayarri, José Vicente Roca, Conrado Jorge Pio, Miguel Ángel Peña i Andrés Llopis. L’alcalde ha destacat la important tasca dels agents i ha agraït la seua implicació, manifestant la seua felicitació al conjunt de la plantilla d’agents locals en nom del poble de Peníscola.