Inici BENICARLÓ La nit de Sant Joan plena d’activitats culturals

La nit de Sant Joan plena d’activitats culturals

512

Benicarló suma activitats culturals a la tradicional programació de Sant Joan

El programa al voltant de la nit de Sant Joan s’estendrà durant els dies 22, 23 i la matinada del 24 de juny, amb activitats molt variades. La programació inclou un passeig amb vaixell, visites teatralitzades i la crema de la foguera de Sant Joan.

L’Ajuntament de Benicarló ha preparat la programació al voltant de la nit de Sant Joan amb la principal novetat de la introducció de dos visites teatralitzades que serviran per a donar a conéixer la història marítima i el vi de Carlon.

La primera de les visites teatralitzades, que donarà inici a la programació de Sant Joan, serà dissabte 22 a les 18.00 hores, amb el vi de Carlon com a principal protagonista. La visita començarà davant de l’Ajuntament i passarà per la Presó, l’Edifici Gòtic i la casa tradicional del carrer de Santa Càndida. A través d’aquests tres escenaris, s’anirà desgranant la història d’un vi que està documentat des del segle XIII i que el 1683 va arribar a exportar 16 milions de botelles des del port de Benicarló.

La programació de diumenge 23 arrancarà a les 10.30 hores amb la visita teatralitzada per la zona marítima de Benicarló, que començarà des del Museu dels Mariners. Una visita que s’iniciarà amb el port primitiu de les roques de la Barbada i que recorrerà els principals capítols que han configurat la història marítima de la ciutat: des dels primers pescadors, els pirates, la llegenda del Crist de la Mar, el comerç del vi de Carlon i, ja més recentment, la construcció del port o el procés de la subhasta del peix. Les visites tenen un preu de 2 euros i necessiten inscripció prèvia al Mucbe, al telèfon 964 460 448.

Per la vesprada continuarà la programació a les 19.00 hores, amb un passeig en vaixell, una de les activitats que es torna a dur a terme gràcies a l’èxit de les dos edicions anteriors. El trajecte amb vaixell inclou un tast de mistela i de la tradicional coca de Sant Joan a bord de l’embarcació. Per a gaudir d’aquesta experiència cal una inscripció prèvia al telèfon 635 815 611, amb un preu de 29 euros. Podeu obtenir més informació a la Tourist Info.

Ja a la nit, a partir de les 22.00 hores, el duo musical Oro Negro s’encarregarà de posar l’ambient musical a la plaça del Morrongo i d’amenitzar l’espera fins a les 24.00 hores, quan tindrà lloc la crema de la foguera de Sant Joan a la platja del Morrongo. La foguera estarà elaborada pels alumnes del Cicle Formatiu d’Artista Faller i Construccions Escenogràfiques del Centre Integrat Públic de Formació Professional. La nit la tancarà a les 00.15 hores l’espectacle de focs artificials a la plaça del Morrongo, a càrrec de Pirotècnia Tomás.

Article anteriorNou col·legi a Benicarló
Article següentTráfico aumenta los controles por fiestas de San Juan