Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT La N-232 al port de Querol estarà operativa al 2022

La N-232 al port de Querol estarà operativa al 2022

296

El projecte suposa una inversió de 42,33 milions d’euros i ja s’han executat el 74% de les obres que garantiran una comunicació més segura entre l’interior i el litoral

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, va assistir ahir a la visita oficial de les obres al port de Querol, amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero i els alcaldes de Morella i Alcanyís, Rhamsés Ripollés i Ignacio Urquizu. La visita va servir per comprovar l’estat de les feines, que avancen a bon ritme i es preveu que estiguen enllestides durant l’estiu del 2022.

La delegada Calero comentava que “la millora del port de Querol era una reivindicació històrica dels veïns dels Ports Maestrat i l’actual projecte és una aposta ferma del Govern Central per a millorar la vertebració de la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, assenyalava que un cop finalitzades les obres es reduiran de forma significativa els temps del recorregut, a més d’oferir un vial molt més segur per a les desenes de conductors que cada dia utilitzen aquesta carretera.

Per la seua banda, l’alcalde Alsina assenyalava que “la N-232 és la principal via d’accés dels municipis de l’interior a l’Hospital Comarcal de Vinaròs, que dona cobertura també a la comarca dels Ports, per tant oferir una carretera segura és fonamental per garantir una assistència sanitària de qualitat”. D’altra banda, Alsina afegia que un cop enllestides totes les obres suposarà una important millora en les comunicacions entre l’interior i el litoral.

Cal destacar que el Port de Querol és un dels trams més perillosos de la N-232 amb un traçat sense voral, un gran número de corbes i a més també té pendents, que en alguns casos superen el 10% d’inclinació. Les feines afecten 7,75 quilòmetres i la nova carretera disposarà d’una amplada de dos carrils per sentit, un d’ells per a vehicles lents, a més de tenir un marge d’1,5 metres. Això permetrà oferir un carretera molt més segura, al mateix que es reduirà de forma significativa el temps del trajecte.