Inici COMARQUES La Guàrdia Civil ha investigat a dues persones, per furt i receptació...

La Guàrdia Civil ha investigat a dues persones, per furt i receptació de 14 tones de garrofa a Vinaròs i Tarragona

249


Els investigats havien venut amb anterioritat més de 14000 quilograms de garrofes de procedència il·lícita

La Guàrdia Civil, en el marc dels serveis per a la prevenció i recerca dels robatoris i furts en el camp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i en plena campanya de recollida de garrofa, ha reforçat les mesures de seguretat per a impedir la comissió d’aquesta mena de delictes realitzant controls en les zones de cultiu i inspeccions en cooperatives i magatzems on es comercialitza, analitzant els documents d’acompanyament i traçabilitat (DATA) i (REGEPA), que han d’acompanyar als productes agrícoles durant tota la cadena de distribució per a assegurar el seu origen.

El passat dia 24 en la localitat de Sant Jordi, l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs, va identificar a dues persones que circulaven en un vehicle carregat de garrofes sense aportar els documents necessaris per a acreditar la traçabilitat del producte a més d’entrar en multitud de contradiccions sobre la ubicació dels terrenys.

Per aquest motiu els agents van procedir a l’aprehensió del producte i van iniciar una recerca a fi d’esbrinar la procedència d’aquest, així com el seu destí final, portant-los fins a un molí de Tarragona on els investigats havien venut amb anterioritat més 14000 quilograms sent aquesta quantitat no concorde al document que acredita la procedència legal del gènere.

Per tot això s’ha investigat a dos homes de 25 i 48 anys respectivament com a autors d’un delicte de furt i receptació.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en els jutjats de Vinaròs i Amposta. L’actuació ha estat realitzada per l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs.

Per a més informació poden contactar amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló en els telèfons 964.22.46.00 Ext. 0620140 o 628.140.650.