Inici BENICARLÓ La Generalitat ha començat els treballs de dragatge del port de Benicarló

La Generalitat ha començat els treballs de dragatge del port de Benicarló

440

 La Generalitat draga el port de Benicarló per a recuperar els calats de servei

La Conselleria d’Habitatge ha començat els treballs de dragatge de la bocana del port de Benicarló per tal mantindre els calats operatius i facilitar el trànsit marítim. Es calcula que s’extrauran 45.000 m³ d’arena que s’aprofitarà per al manteniment de la franja costanera.

Els treballs de dragatge del port de Benicarló per tal de recuperar els calats de servei del port han començat aquesta setmana i s’allargaran fins al mes de desembre. Amb aquests treballs, que van a càrrec de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, s’extrauran 45.000 m³ d’arena amb els quals es contribuirà al manteniment de la franja costanera.

El 50% del material es posarà a disposició del Servei Provincial de Costes de Castelló perquè ho ressitue a la platja del Morrongo, mentre que l’altra meitat s’abocarà a l’aigua i s’incorporarà a la dinàmica litoral, en el tram de costa existent a 1,2 milles al sud del port, enfront de la platja nord de Peníscola.

El pressupost destinat per Conselleria a aquest dragatge suma un total de 335.000 euros.

Reutilitzar el material dragat

El dragatge es realitza mitjançant la succió en marxa i la reubicació d’arena mitjançant impulsió amb canó. El material que es reubicarà al sud del port es transportarà en la mateixa draga fins al seu emplaçament, on es descarregarà mitjançant l’obertura del fons. D’aquesta manera s’aconsegueix la reutilització de la totalitat de l’arena dragada.