Inici COMARQUES La Diputació reinventa el Bibliobús per a arribar a tots els pobles...

La Diputació reinventa el Bibliobús per a arribar a tots els pobles de l’interior de la província

114

  • La diputada provincial de Biblioteca, Marisa Torlà, reconeix “que tots els castellonencs tenen dret a emocionar-se amb un llibre, a apassionar-se amb l’aventura i a imaginar amb la lectura. I el nostre compromís és fer-lo possible”

  •  Torlà posa en valor “la sensibilitat de la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, que amplia amb nous municipis un recurs per la igualtat de les oportunitats, visquen on visquen els nostres veïns”

Castelló, 1 de gener de 2024La Diputació de Castelló treballa en el disseny d’un nou Bibliobús amb caràcter provincial que amplie el nombre de poblacions de l’interior de la província que gaudixen d’este recurs. “El Bibliobús és un instrument que acosta la cultura i la lectura als municipis de la nostra província que no posseïxen biblioteca. Per això estem revisant les dues rutes existents amb l’objectiu d’ampliar-les amb una tercera i tractar d’arribar al conjunt de les poblacions que complixen els requisits per a accedir a este servici”.

Així ho ha anunciat la diputada de Biblioteca, Marisa Torlà, qui ha valorat la gran labor que realitza esta eina poderosa que permet “acosta

r a tots els castellonencs la possibilitat d’accedir a una biblioteca i que enguany ho farà incorporant nous municipis a la seua xarxa de servicis”.

Marisa Torlà ha destacat la importància d’esta prestació capaç de “acostar la lectura als habitants dels municipis més xicotets de la província perquè puguen gaudir d’una biblioteca pública, en este cas mòbil, en igualtat de condicions que els veïns d’altres localitats més grans”. En este sentit, ha explicat que “estem tractant de crear una tercera ruta que inicialment incorporaria fins a 19 localitats amb l’objectiu de posar en valor un dels objectius de l’equip de govern de la Diputació de Castelló que lidera la nostra presidenta, Marta Barrachina, i que aposta per la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs i també per dotar de més i millors servicis als pobles amb la condició d’evitar i revertir la tendència de despoblació en el nostre interior”. “Esta Diputació sent a Castelló i desitja el millor per als seus ciutadans, visquen on visquen. Per això a partir de 2024 seran nous pobles els que desitgem que integren el circuit del Bibliobús”.

Torlà reconeix que “el compromís de la institució per a frenar la despoblació és màxim”. Per això, “impulsarem iniciatives dirigides als municipis més xicotets i a continuar amb totes aquelles que estan donant els seus fruits a la nostra terra, com és el cas del Bibliobús, amb la intenció de vertebrar la província i que les oportunitats arriben als 135 pobles del territori”, ha apuntat Marisa Torlà.

Així, el Bibliobús recorrerà milers de quilòmetres de la província durant l’any 2024 per a atendre a tota la població i mantindre actiu, d’esta manera, “un servici realment atractiu i demandat per moltes persones”, ha ressaltat la diputada de Biblioteca. “El repte és garantir l’accés al sistema de lectura pública, amb estàndards de qualitat i excel·lència”. “Perquè la cultura que des d’esta institució promovem no té en compte el domicili dels castellonencs que en llibertat han triat on viure. Acostar-los la màgia de la lectura és un dret dels nostres ciutadans i un deure d’esta Diputació”, ha confessat la diputada provincial.