Inici COMARQUES La Diputació reforça la plantilla de personal per agilitzar les ajudes als...

La Diputació reforça la plantilla de personal per agilitzar les ajudes als municipis

164

La institució provincial crea 20 places de torn lliure i 7 per promoció interna redistribuïdes principalment en el Sepam, l’Àrea Tècnica i Cooperació

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça la plantilla de personal “perquè les ajudes als municipis siguen reals i efectives”.

En el camí emprés per la primera presidenta de la Diputació i pel conjunt de l’equip de govern per aconseguir una administració àgil, útil, pròxima i líder, la taula de negociació ha aprovat la plantilla de personal per al pròxim exercici 2024 la qual contempla la incorporació de 20 places de torn lliure i 7 places per promoció interna. Un increment de personal que té l’objectiu de reforçar principalment el Sepam, l’Àrea tècnica i Cooperació.

“No té cap sentit que les institucions públiques fiquem a l’abast dels municipis línies d’ajudes econòmiques si després no tenen les mans i els instruments per a poder dur-les a terme”, ha afirmat la presidenta de la Diputació. En eixe sentit, la incorporació de nou personal a la plantilla de la institució provincial pretén en gran part solucionar i donar resposta a les mancances que tenen els ajuntaments, sobretot els més xicotets, per al correcte funcionament de les administracions locals.

L’increment de personal comportarà la dotació de més recursos humans en el Sepam, el servei provincial d’atenció als municipis que és clau per al correcte funcionament dels ajuntaments més xicotets “i aconseguir que les administracions siguen àgils i resolutives”, ha puntualitzat la presidenta de la Diputació.

Com ja va anunciar la màxima representant de la institució provincial en la presentació dels pressupostos 2024, es destinen més de 2,3 milions d’euros per a poder dotar de més recursos humans i tècnics al Sepam. “Assumim el compromís de dignificar un servei fonamental per a l’avanç del nostre territori sobretot pel suport que ofereix als ajuntaments més xicotets en la redacció de projectes, sol·licitud de subvencions i assessorament en tot allò que necessiten”, ha explicat Marta Barrachina qui ha afegit que “alguns municipis no estan dotats amb el personal necessari i dotar-los d’eixe suport tècnic és un dels nostres compromisos”. Ressaltar que el Sepam presta assistència jurídica, econòmica i informàtica als municipis, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió, amb recursos més limitats i, per tant, comptar amb este servei és clau per a la resolució de multitud de tràmits.

Este augment de personal per a reforçar sobretot el servei tècnic, el de cooperació i Sepam, respon al primer eix d’actuació del pressupost 2024, impuls als 135 municipis, i engloba totes les accions i iniciatives encaminades a dotar amb més recursos directes als municipis, a poder resoldre els seus problemes i a donar resposta a les seues necessitats.

Aprovació per majoria

La plantilla de personal s’ha aprovat per majoria i com ha subratllat el diputat de Recursos Humans, Ximo Llopis, “la incorporació de nou personal està subjecta als límits de la taxa de reposició” El diputat responsable de l’àrea ha agraït la important labor realitzat pel servei de Personal i Recursos Humans de la institució provincial “i la plantilla de personal per a l’any vinent respon a les necessitats reals de la nostra província”.

A més de les places dirigides sobretot al reforç anteriorment explicat, la plantilla de personal per a l’any 2024 contempla tres noves places en el Centre Educatiu Penyeta Roja que com ha afegit Ximo Llopis, “responen per a donar cobertura al ràtio del professorat marcat per Conselleria”.