Inici BENICARLÓ La Diputació intensifica la lluita contra els mosquits en humedals per les...

La Diputació intensifica la lluita contra els mosquits en humedals per les previsibles pluges del mes de setembre

188

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, anuncia que després de l’èxit de Peníscola es generalitza a tota la província el tractament amb insecticida granulat d’alliberament lent

A l’agost es van col·locar cartells informatius en els cementeris recomanant trepar els objectes en els quals es col·loquen flors per a evitar l’estancament d’aigua

La diputada provincial, María Jiménez, ha informat que s’ha procedit a incrementar el nombre de persones que realitza labors de vigilància de camp en el medi natural i a l’augment de les seues hores de treball, amb l’objectiu de realitzar un control més exhaustiu i eficaç de les poblacions de larves de mosquits existents en les zones humides i marjals. És una decisió que s’adopta per la humitat que es ve registrant durant les últimes nits i els previsibles episodis de pluja que solen produir-se durant del mes de setembre.

«És una mostra més de la intensa labor que es desenvolupa al llarg de tot l’any amb el Pla Provincial contra els Mosquits, seguint el full de ruta que marca el seu director, el catedràtic de la Universitat de València i integrant del Grup d’Investigacions d’Entomologia i Control de Plagues de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, Ricardo Jiménez». Un programa d’actuacions que, segons ha explicat, «es va modulant o modificant en funció de les dades extretes del constant treball de camp que es realitza al llarg de tot l’any».

La diputada també s’ha referit a la decisió dels responsables del pla de generalitzar el tractament amb bioinsecticida granulat d’alliberament lent en les zones d’acumulació d’aigua i marjals, «una vegada vist l’èxit aconseguit amb les proves realitzades en el terme municipal de Peníscola». És un producte molt eficaç que s’allibera amb l’ajuda de dos vehicles que van ser incorporats al programa el mes de juliol passat: un amfibi 8×8 amb capacitat per a intervindre dins de l’aigua i un camió amb braç gegant nebulitzador amb el qual s’actua a distància sobre zones que presenten grans focus de larves.

Es tracta de «un treball exhaustiu i complet» que «es realitza en coordinació amb els ajuntaments per a evitar duplicitats innecessàries».

María Jiménez també s’ha referit a la campanya de «conscienciació i sensibilització» que la Diputació ha desenvolupat durant el mes d’agost en coordinació amb els ajuntaments per a evitar la proliferació de mosquits en els cementeris de la província, que ha consistit en la col·locació d’al voltant de 300 cartells informatius en els quals es fa una crida a la col·laboració ciutadana. En els mateixos es recomana trepar els recipients en els quals es depositen flors amb l’objectiu d’evitar les acumulacions d’aigua. També s’adverteix sobre la conveniència de fomentar l’ús de plantes naturals amb poques necessitats hídriques.

Article anteriorIrregular tornada “al Cole” a Vinaròs
Article següentLa Diputació impulsa econòmicament la reactivació del turisme a les comarques de Castelló