Inici COMARQUES La Diputació aprova el repartiment per municipis dels 15 milions que aporta...

La Diputació aprova el repartiment per municipis dels 15 milions que aporta al Fons de Cooperació Municipal en 2023

155

La intenció de l’àrea d’Hisenda és ordenar de manera immediata les transferències als ajuntaments

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat hui el repartiment per municipis dels 15 milions d’euros que en 2023 aporta aquesta institució al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Unes quantitats que oscil·len entre els 62.086 euros del municipi més xicotet, Castell de Cabres, i l’1.375.590 euros de la capital de la província. Lògicament, en el repartiment d’és determinant el nombre d’habitants de cada municipi encara que la Diputació de Castelló ha introduït factors de correcció en forma de discriminació positiva a favor dels ajuntaments de pobles més xicotets i amb menys habitants.

La intenció de l’àrea d’Hisenda és la de realitzar les transferències de manera immediata perquè els ajuntaments puguen disposar dels recursos que els corresponen amb la major celeritat.

L’aprovació del repartiment del Fons de Cooperació Municipal s’ha realitzat en l’últim ple celebrat abans de les eleccions municipals del pròxim diumenge, el número 58 dels presidits per José Martí, alguns de quals es van haver de celebrar de manera telemàtica durant el període de pandèmia.