Inici COMARQUES La Diputació activa la línia d’ajudes destinada a associacions de jubilats i...

La Diputació activa la línia d’ajudes destinada a associacions de jubilats i pensionistes de la província

86

La Junta de Govern aprova les bases i la convocatòria de subvencions destinada al finançament de despeses i inversions d’entitats de jubilats i pensionistes i que compta amb un pressupost total de 100.000 euros

La Diputació Provincial de Castelló activa la línia d’ajudes socials destinada a associacions de jubilats i pensionistes de la província.

Les polítiques socials són crucials com a eixos d’actuació de la Diputació de Castelló i és per això que des de l’executiu provincial treballem per a activar de manera ràpida i àgil quantes subvencions siguen possibles per a ajudar als qui més el necessiten i poder arribar on uns altres no arriben”, ha indicat la presidenta, Marta Barrachina.

Sobre aquest tema, la Junta de Govern celebrada este migdia ha aprovat les bases i les convocatòries que regiran la concessió de subvencions destinades a les entitats de jubilats i pensionistes de la província i, com ha explicat la dirigent provincial, “continuem treballant perquè esta Diputació siga àgil a l’hora d’activar ajudes que estiguen encaminades al fet que els ciutadans tinguen l’atenció que mereixen”.

Amb un pressupost global de 100.000 euros, la Junta de Govern ha aprovat la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al finançament de despeses corrents o d’inversió per a la implementació de servicis i programes, així com l’adquisició d’equipament destinats associacions i entitats federatives de persones jubilades i pensionistes. “La promoció de l’envelliment actiu forma part de les polítiques dutes a terme per la institució provincial per a millorar la qualitat de vida dels nostres majors”, ha expressat Marta Barrachina.

Per part seua, la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha explicat que “el pressupost global d’esta convocatòria d’ajudes s’ha distribuït de manera inicial en 50.000 euros per a la implementació de programes i servicis i els 50.000 euros restants per a l’equipament de clubs”.

Podran beneficiar-se de les subvencions les associacions i entitats federatives de persones jubilades i pensionistes de la província de Castelló legalment constituïdes i inscrites formalment en els corresponents Registres Oficials almenys amb un any d’antelació a la data de publicació de les bases. També hauran d’estar al corrent de les obligacions tributàries i al capdavant de la Seguretat Social.

La quantia de la subvenció no podrà superar el 100% de les despeses subvencionables de l’activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 3.000 euros, excepte en aquells casos especials que, si és el cas, siguen apreciats per la comissió de valoració. I quant als criteris de valoració, “es tindrà en compte el pressupost de l’activitat, la població de la localitat on està l’associació, la coherència entre justificació i equipament o servici; i el caràcter innovador del projecte”, ha comentat Marisa Torlà.

“Des del govern provincial continuarem conjuminant esforços per reactivar i impulsar quantes ajudes siguen possibles perquè esta Diputació arribe a tots, visquen on visquen, tinguen l’edat que tinguen”, ha subratllat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.

Convenis amb ajuntaments

La sessió de la Junta de Govern d’este dimarts també ha aprovat una sèrie de convenis singulars amb diferents ajuntaments de la província i que sumen un import total de 271.000 euros. Un conveni amb l’Ajuntament de Llucena per a l’adquisició d’una furgoneta i remolc triturador per a restes de poda; amb l’Ajuntament de Bejís l’acord es destinarà a l’ampliació de nínxols en el cementeri municipal. També per a la construcció de nous nínxols es destinarà el conveni entre la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Toga, mentres que l’Ajuntament de Teresa destinarà el conveni per a la pavimentació i enjardinament del carrer Era Chorrillo. L’Ajuntament de les Alqueries destinarà el conveni a l’adequació de l’espai sociocultural municipal i l’Ajuntament de Vilafranca per part seua, sufragarà les despeses de manteniment dels accessos a la plaça de bous. Finalment, l’Ajuntament de Benafer realitzarà la reteulada de la coberta de l’ermita Sant Roque a través del conveni amb la Diputació de Castelló.