Inici BENICARLÓ La costa del Maestrat no frena el coronavirus encara que els nous...

La costa del Maestrat no frena el coronavirus encara que els nous casos continuen baixant

762

Els nous PCR+ baixen a la meitat per tercera setmana consecutiva, però seguim en rècord d’infectats

 

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Com cada setmana us oferim l’habitual resum, així com la comparació de les dades basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. En data de 3 de març de 2021, l’augment de nous casos positius continua baixant a la meitat per quarta setmana consecutiva, però encara la frenada, no para d’augmentar la xifra d’infectats (6.171) en un nou rècord. En l’àmbit local continuem cavalcant aquesta segona ona i de nou trenquem la xifra rècord d’infectats: de 5.691 fa quatre setmanes, passem a 5.971 fa tres, fa 6.083 dues i 6.140 la passada, passem a 6.171 aquesta.

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Encara que estem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ fa cinc setmanes, 974 fa quatre, 617 fa tres, 300 fa dues, 141 la passada i 65 PCR+ aquesta, frenant-se, però encara amb unes xifres molt fortes d’infectats i un total de 111 defuncions.

– Benicarló: continuen frenant-se molt els nous casos (40 PCR+ respecte a 80 fa dues setmanes) però amb rècord de 1.988 infectats, encara que és la segona població en més casos i continua en augment. Aquesta és l’evolució de la nostra segona ona: de 352 nous PCR+ fa cinc setmanes, passem a 312 fa quatre, 164 fa tres, 80 fa dues i 47 la passada setmana, continuem aquesta setmana en un fort descens amb 40 nous PCR+, però encara no s’aturen els infectats.

– Vinaròs: per culpa en majoria pels brots d’origen social, en 2116 positius, continua superant en més distància a Benicarló en infectats, encara que es frenen fortament els nous infectats:15 respecte a 127 de fa dues setmanes. Es va trencar el fre de PCR+ fa tres mesos amb 62 nous infectats, 333 fa sis setmanes, 399 fa cinc, 277 fa quatre, 215 fa tres, 127 fa dues, 53 la setmana passada i 15 nous PCR+ aquesta, amb rècord de 2.116 infectats.

– Peníscola: També xifres rècord d’infectats des que es va trencar el fre, però sols augmenten lleugerament des de la setmana passada (517 infectats i 3 nous PCR+). L’evolució és aquesta: d’11 nous PCR+ fa dos mesos, es va disparar a 158 PCR+ fa quatre setmanes, 84 fa tres, 27 fa dues, 11 la passada i 7 aquesta, amb 3 nous infectats més que la passada.

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix sobtadament verd des de la setmana passada, i a les poblacions sense Covid-19 de la setmana passada, com Cervera del Maestre, Santa Magdalena de Pulpis, Vallibona, la Salzadella, Tírig, etc.. es van sumar noves com Catí, Morella, Cinctorres… Sols queden Sant Mateu (3 casos), Albocasser (1), Traiguera (1), Sant Rafael (1), Sant Jordi (2)…donant-se pràcticament per controlat el brot de Traiguera que també va afectar poblacions veïnes.

Com a bona notícia, Morella que era la capital dels contagis a l’interior, es troba neta de la Covid-19 des de fa dues setmanes. De 207 casos fa tres setmanes, 210 fa dues, passa a cap la setmana passada, i continua neta, gràcies a la baixa dràstica dels nous PCR+ de 2 fa dues setmanes, respecte als 19 de fa tres setmanes.

 

Sanitat prepara 161 punts de vacunació per a immunitzar a quasi 4 milions de persones

S’ha remés un protocol d’actuació amb les condicions necessàries per a poder dur a terme la vacunació a tota la població
Els municipis cediran espais específics i es comptarà amb equips especials de vacunació

Per a això, s’ha remés a les gerències dels departaments un protocol d’actuació en el qual s’expliquen les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

En aquest sentit, la previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat Valenciana. Per a això, s’han establit tres tipus de demarcacions per a reagrupar als municipis en funció del número de població i tenint en compte el nombre de sessions que ha de realitzar cada equip de vacunació específic per a arribar a tota la població diana.

Es mantindran les restriccions de mobilitats intracomunitàries per a Setmana Santa i Pasqua

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut dimecres matí una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Al final de la trobada, el president de la Generalitat ha manifestat que s’ha posat en contacte amb tots els presidents i presidentes de les comunitats limítrofes a la valenciana (Balears, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya) per a acordar una posició conjunta de limitar la mobilitat durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Ximo Puig ha insistit que la posició de la Comunitat Valenciana, de cara a la reunió d’aquesta vesprada del Consell Interterritorial del Sistema Nacional, és la de mantenir les restriccions de mobilitat vigents entre les comunitats autònomes.

“La situació epidemiològica continua millorant, però no podem tirar per la borda els esforços realitzats per la societat valenciana durant les últimes setmanes. Cal consolidar la millora aconseguida”, ha manifestat

La Comunitat registra 1.411 altes i 585 casos nous de coronavirus

• Sanitat ha administrat ja 334.284 dosi de la vacuna contra el coronavirus
• Per províncies, 40 a Castelló, 225 a Alacant, 320 a la província de València

València (1.03.21). La Comunitat Valenciana ha administrat un total de 334.284 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 41.762 a Castelló, 119.828 a Alacant i 172.694 a València. Han rebut les dues dosis de la vacuna 103.535 persones.

D’altra banda, s’han notificat 585 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 379.549 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 40 a Castelló (38.766 en total), 225 a Alacant (142.774 en total) i 320 a la província de València (198.007). A més, el nombre de casos sense assignar es manté en 2 en tota la Comunitat Valenciana.

Des de l’última actualització s’han registrat 1.411 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 376.210 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen de la següent manera: 38.572 a Castelló, 141.059 a Alacant i 196.523 a València, a més de 56 no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.048 persones ingressades: 98 a la província de Castelló, amb 18 pacients en UCI; 474 a la província d’Alacant, 115 d’ells en l’UCI; i 476 a la província de València, 115 d’ells en UCI.

A més, s’han registrat 38 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 6.752 persones: 760 a la província de Castelló, 2.539 en la d’Alacant i 3.453 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 8.067 casos actius, la qual cosa suposa un 2,06% del total de positius.

Actualització de la situació en residències

Des de l’última actualització, els casos positius en residències de majors s’han reduït a 81 (7 a la província de Castelló, 26 a la província d’Alacant i 48 a la província de València), 15 centres de diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 12 a la província de València) i 2 centres de menors (1 a la província d’Alacant i 1 a la província de València).

• Residents nous positius: 0
• Treballadors i treballadores nous positius: 0
• Residents que han mort: 13

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 37 residències en la Comunitat Valenciana: 5 a la província de Castelló, 14 a la província d’Alacant i 18 a la província de València.

Actualització rebrots de coronavirus

S’han registrat 16 nous brots des de l’última actualització.

• València: 4 casos. Origen social
• Elx: 7 casos. Àmbit educatiu
• Castelló de la Plana: 4 casos. Origen laboral
• Benidorm: 3 casos. Origen social
• Sueca: 4 casos. Origen social
• València: 5 casos. Origen social
• Rafelbunyol: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• Sueca: 10 casos. Origen social
• Rojales: 6 casos. Àmbit educatiu
• Orihuela: 3 casos. Àmbit educatiu
• Torrent: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 7 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social

Article anteriorSOS Comerç reprèn la negociació de les ajudes directes amb l’Ajuntament de Vinaròs
Article següentIn memoriam, Àlex Casademunt con el Carnaval de Vinaròs