Inici PREMSA VALENCIANA La Carnestoltes arriba a Vinaròs: Carnaval 2020

La Carnestoltes arriba a Vinaròs: Carnaval 2020

735


Sa majestat va arribar al port de Vinaròs el dissabte 8 de febrer i es quedarà fins al dia 24. 

La concentració d’estandards, reines i reis, amb nombrós públic, que es va reunir a la platja del Fortí, va rebre a sa Majestat Carnestoltes, enguany amb el nom de Venècia i esculpit per l’artista faller Ximo Foix.

Els abanderats de Tortosa van obrir amb la seua actuació la cercavila pels carrers fins a la plaça parroquial. La rua va estar coordinada per Puro Teatro Arts Escèniques i dirigida de Toni Guillot i acompanyada per les actuacions de Gimnàs Gentsana, Acadèmia de ball Locura, Grup de teatre del Casal Jove Teatrèmol, Grup de Teatre Jove de Puro Teatro, Colla de dolçaina i tabal de Vinaròs y Batucada Esmuvi, amb la presència d’autoritats: Guillem Alsina, alcalde de Vinaròs, Marc Albella, 1er tinent i Regidor, Àngela Albiol, mantenidora i Jordi Catalán, president de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC)., seguits per les reines i reis de les comparses i els estandards.

En arribar a l’ajuntament, Àngela Albiol va fer un pregó ple d’humor i es va hissar la bandera del Carnaval, que onejarà fins al 24. Després l’alcalde va entregar la clau de la ciutat a sa Majestat Carnestoltes.

Seguidament, i com a altra novetat d’enguany, es va efectuar la imposició dels corbatins als estendards de les 30 comparses, així com el lliurament de les bandes acreditatives a les reines i reis infantils.

En acabar, els assistents al sopar de gala van partir a ritme de batucada fins a la carpa del recinte del Carnestoltes situada en el Passeig Fora Forat del municipi, on va tindre lloc el sopar de gala en honor a les reines i reis del Carnestoltes, inspirat en els balls de màscares venecians. Durant aquest sopar, es van imposar les bandes a cadascun d’ells i es va fer lliurament del Carnestoltes d’Or 2020, atorgat enguany a les fundadores de la comparsa “Les Agüeles“, fundada el 1986 i dissolta al 2018. L’acte va ser presentat per Toni Guillot.

A més, durant la nit, es va procedir al lliurament dels premis del concurs d’aparadors del carnestoltes, en el qual han participat 14 establiments de la localitat. El primer premi, dotat amb 300 euros, ha sigut per a Essencial; el segon per a Patchlupe Merceria, i el tercer per a Meryn nails.

Finalment es va obrir al públic la carpa del carnestoltes en la zona de Fora Forat on tots els assistents van gaudir i van ballar al so de la revetla amb l’orquestra Nova Era i discomòbil amb el DJ Boccachico.

No us perdeu reportatge sencer al proper 7dies actualitat de Vinaròs i novetats i actualitzacions a la nostra web.