Inici VINARÒS La Biblioteca Municipal de Vinaròs rep una donació de la vinarossenca Rosario...

La Biblioteca Municipal de Vinaròs rep una donació de la vinarossenca Rosario Alfonso

228

En total es tracta d’un lot amb més de 330 llibres que inclou obres de gran valor històric, patrimonial i religiós, la majoria d’elles relacionades amb Vinaròs

La Biblioteca Municipal ha presentat avui als mitjans de comunicació la donació bibliogràfica realitzada per la veïna vinarossenca Rosario Alfonso. A l’acte ha assistit la regidora de Cultura, Anna Fibla, acompanyada per la tècnica municipal encarregada de la Biblioteca, Maite Arnau i la marmessora de la senyora Alfonso, Carmen Fonollosa.

La regidora Fibla ha explicat que es tracta d’una donació de 330 obres datades entre el segle XIX i el 1958, totes amb molt bon estat de conservació. En aquest sentit ha volgut agrair la donació d’Alfonso i la col·laboració de Fonollosa per fer possible que aquest important fons forme part de la Biblioteca. Segons afegia “sobretot es tracta d’obres religioses i històriques, a més de comptar amb una destacada col·lecció de ciències aplicades i enginyeria, que ens ajudaran a enriquir la nostra cultura”.

Pel que fa a les obres la majoria d’elles estan relacionades amb Vinaròs on destaquen exemplars de la revista Sant Sebastià i llibres de Juan Ribera i el Pare Bover, entre altres. Per la seua banda, Fonollosa, molt emocionada, ha destacat que Alfonso va ser una dona molt religiosa i interessada per la vida social de Vinaròs, on sobretot va destacar per la seua gran humanitat, tal com demostra la donació de la seua col·lecció perquè així tots els veïns la puguen consultar.

La tècnica Arnau també ha agraït la donació d’Alfonso i la col·laboració de Fonollosa. En relació a les obres, ha detallat que prop del 40% són del segle XX, anteriors al 1958 i un 20% són del segle XIX, mentre que la resta encara s’ha de catalogar. Segons afegia tots els exemplars es guardaran amb les màximes garanties de conservació i la ciutadania els podrà consultar sol·licitant una cita prèvia a la mateixa Biblioteca.

Subvenció

Durant la roda de premsa també s’ha donat a conèixer la subvenció que enguany s’ha demanat des de la Biblioteca Municipal a la Generalitat Valenciana. En total l’import ascendeix a 35.222€ per al finançament de les despeses.

En concret s’han sol·licitat 5.961€ per a sufragar els costos de la compra de mobiliari, 18.000€ per a l’organització d’activitats del foment de la lectura i 10.000€ per a l’adquisició de material bibliogràfic. Una quantia que es preveu que es puga aconseguir en la seua totalitat.

Article anteriorSi te dieran a elegir entre una manzana podrida y un frasco de veneno…
Article següentArranca l’Escola d’Estiu a Benicarló amb totes les mesures i protocols de seguretat