Inici COMARQUES José Martí destaca la matèria prima culinària de “primer nivell” amb què...

José Martí destaca la matèria prima culinària de “primer nivell” amb què compta la província de Castelló

175

El president de la Diputació de Castelló ha inaugurat la primera edició d’aquestes jornades, que es celebra a Benicarló durant tot el cap de setmana, i que comptarà amb la participació de deu restauradors Estrella Michelin i Sol Repsol, juntament amb 22 productors i restaurants de la província de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha inaugurat hui la primera edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que es celebra en el passeig Manuel Azaña de Benicarló durant tot el cap de setmana, i que comptarà amb la participació de deu restauradors Estrella Michelin i Sol Repsol, juntament amb 22 productors i restaurants de la província de Castelló.

Foto: Julián Zaragozà

Martí ha destacat la matèria prima culinària de “primer nivell” amb què compta la província i ha assenyalat a aquest gran esdeveniment, organitzat amb motiu del 200 aniversari de la institució provincial, com el millor aparador per donar-lo a conéixer. És per això que el president ha instat als assistents i, especialment als cuiners cuineres, a donar-les a conéixer por tot arreu, i el fet que aquesta cita es convertisca en una trobada ineludible a la província.

“En aquest gran festival, els cuiners de Castelló elaboren els seus plats amb productes de la província de Castelló, la majoria agrupats sota la marca impulsada per aquesta Diputació: ‘Castelló Ruta de Sabor’. I estic convençut que les cuineres i cuiners que veniu de fora descobrireu en aquesta terra una matèria primera excel·lent”, ha afegit el president. A més a més, Martí ha animat als assistents a contribuir a la difusió de les “qualitats, excel·lències i virtualitats gastronòmiques” de la província.

Per la seua part, la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha assenyalat que la marca Castelló Ruta de Sabor és un projecte “molt ambiciós” i que necessitava, precisament, un gran esdeveniment gastronòmic com aquest per a “donar a conéixer al món tota la feina que s’està fent”. Finalment, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha desitjat que aquest festival siga “un punt de partida per a moltes altes iniciatives gastroturístiques” i que servisca també “d’homenatge a la gastronomia i a totes les persones que ho fan possible.

Programa

El programa ha arrancat a les 10:30 hores amb les presentacions de Oli Lo Canetà, La Posteta i Saborita, seguits per les propostes de San Remo Gastrobar i el restaurant Hogar del Pescador (11:00 hores). Alejandra Herrador i Emanuel Carluci del restaurant Atalaya, reconegut amb Sol Repsol i Estrella Michelin, han començat en l’escenari principal als showcookings a les 11:30 hores.

Després de l’acte de inauguració, han seguit les presentacions fins a les 14:30 hores de la mà dels productors Fruits de la Terra La Trufa, Porcellet i Mos de la Bresca (13:00 hores); Radix Nostra Oli, Patatas Fritas Geysel i la Cooperativa Viver (14:00 hores), al costat dels restaurants San Rafael i el Parador de Benicarló (13:30 hores).

Música

A la vesprada serà el torn de la música en viu. Bárbara Breva & Fabián Barraza, Carmen Manila, Ander Troys i Santi Campos que posaran la banda sonora al festival de 16:00 hores a 19:00 hores al costat de l’escenari principal. Per a acabar la jornada, els restaurants castellonencs Cor de Carxofa (19:00 hores), Akuarium i La Mar de Bo (21:00 hores) presentaran la seua cuina. El xef asturià Ricardo Sotres, del prestigiós El Retiro guardonat amb Estrella Michelin i dos Sol Repsol, oferirà un showcooking a les 20:00 hores.

Zona infantil

El programa del festival es complementa amb la zona d’activitats infantils, que oferirà jocs i tallers gratuïts basats en la gastronomia sostenible a les 17:00 hores i a les 18:30 hores. Una selecció de destinacions turístiques marca Castelló també informaran de la varietat de propostes turístiques de la província en l’espai central del festival.

Per a consultar el programa del cap de setmana, es pot accedir a través de www.castellorutadesabor.es.