Inici BENICARLÓ Inauguració sobre els panells de la via verda a Benicarló

Inauguració sobre els panells de la via verda a Benicarló

400

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el director general de Territori, Josep Lluís Ferrando, han inaugurat l’exposició dels panells sobre el programa de paisatge de la infraestructura verda del litoral a Benicarló i Vinaròs, que estaran exposats a la capella del Mucbe fins al 31 d’agost.

Aquest projecte posarà en valor la línia de la costa que va entre la rambla de Cervera i el barranc d’Aiguadoliva, i és un dels quatre projectes paisatgístics que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori preveu executar a la Comunitat Valenciana.

L’alcaldessa ha afirmat que «aquest programa permetrà activar tot el potencial d’edificis emblemàtics, com la llotja i el Parador, reordenar la mobilitat en la primera línia de mar i millorar la integració del port en la ciutat». «Estem molt contents perquè la Generalitat haja pensat en nosaltres per a albergar aquest projecte perquè realment pensem que és molt necessari protegir aquests terrenys», ha destacat Miralles.

Per la seua part, Ferrando, s’ha mostrat molt satisfet per dur endavant aquest projecte i ha ressaltat que «el Pativel suposa un canvi de paradigma en quant a l’ordenació territorial, ambiental, del turisme i de la qualitat de vida de la costa valenciana».

En concret, el projecte contempla la creació d’un parc agrícola a tota la costa Nord, on s’inclouran els sòls agrícoles existents, un dels elements més característics del paisatge litoral benicarlando, que es recuperaran com a espai turístic de qualitat.

Entre altres, també es preveu la conversió de l’avinguda del Marqués de Benicarló en un espai per a vianants, per tal de posar en valor la façana litoral urbana. Aquesta conversió permetria millorar la permeabilitat ciutat-port i l’accessibilitat i, a més, inclouria la regulació del trànsit i la creació d’àrees d’aparcament.

Article anteriorEscola d’estiu Càlig 2018
Article següentMillores al passeig de Vinaròs