Inici BENICARLÓ Homenatge a Benicarló a sis morellans assassinats pel franquisme

Homenatge a Benicarló a sis morellans assassinats pel franquisme

96

Una monòlit recordarà els sis ciutadans de Morella que estan soterrats a Benicarló. L’acte tindrà lloc aquest diumenge al Cementeri Municipal.

El Cementeri de Benicarló serà l’escenari aquest diumenge de l’homenatge als sis morellans que van morir assassinats per la Guàrdia Civil el novembre de 1947 a la carretera Benicarló-Càlig en aplicació de la Llei de Fugues.

L’acte estarà presidit pels alcaldes de Benicarló i Morella, Xaro Miralles i Rhamsés Ripollés, i comptarà amb la presència dels familiars de les víctimes, representants de l’associació ABRIL de Benicarló i del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló que, juntament amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, han contribuït a l’organització de l’acte.

Durant l’homenatge es descobrirà un monòlit en memòria dels sis assassinats que es troben soterrats en una fossa del Cementeri de Benicarló: Salvador Aguilar Querol, Juan Barreda Moliner, Bautista Mestre Prats, Manuel Monfort Monfort, Juan Prats Ferrando i Vicente Tena Ortí.

La Llei de Fugues va ser el pretext aplicat durant el franquisme per a disparar i matar un detingut. La pràctica consistia a simular la fugida d’una persona detinguda i abatre-la a trets amb aquesta excusa.

Article anteriorLa XXV FIRA de l’OLI NOVELL, dels CÍTRICS i del COMERÇ presenta el seu programa d’actes
Article següentPeñíscola convoca a sus vecinos a rodar un video y pedir el voto para brillar más que nunca esta Navidad