Inici ALTRES NOTICIES Gyotakus – exposició de Joan Gil Raga

Gyotakus – exposició de Joan Gil Raga

805

Joan Gil Raga (1955. Fotògraf) aparca en aquesta exposició la seua camera fotogràfica, però no tant com sembla, ja que la tècnica Gyotaku que ens presenta no deixa de ser una plasmació d’una imatge perquè romanga en el temps.

28

El gyotaku és un mètode tradicional artístic japonès que consisteix en la impressió natural d’un objecte, en concret dels peixos. El nom «gyotaku» no pot ser més concret sobre en què consisteix la tècnica: Gyo significa «peix» i taku significa «frotar». I així és com es fa aquesta empri-mació.
Aquesta tècnica podríem comparar-la amb la camera fotogràfica perquè naix de la intenció dels pescadors que volien tindré un registre de les seues millors captures. D’aquesta manera, els mariners podien plasmar com era la peça capturada i poder mostrar-la sense necessitat de portar amb si el peix, perdent així els beneficis d’aqueixa faena.
Els peixos que s’utilitzen per a aquestes emprimacions després són exposats i facilitats de nou al servei del mercat. Pel que totes les tintes i pigments que s’empren per a fer aquests gravats han de ser naturals.
Una tècnica que Joan Gil treballa a la perfecció i que ens mostra, una vegada més, la seua passió per la naturalesa i en concret pel mar.

Article anteriorDescobertes noves imatges a la Capella de Santa Victòria
Article següentEl vinarossenc Lluís Santapau dóna nom al premi al millor Mestre Xocolater