Inici BENICARLÓ Festa de la Carxofa 2018

Festa de la Carxofa 2018

702

Arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo

El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, acompanyat del president de l’Associació de Bars i Cafeteries de Benicarló, Iván Alemán, la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, i el representant del col·lectiu Urban Sketchers, Enric Moya, han presentat avui una nova edició de les Jornades del Pinxo de la Carxofa, que començaran aquest dijous amb una Demostració Gastronòmica que servirà per inaugurar oficialment la 25a edició de la Festa de la Carxofa, una fita que, en paraules del regidor d’Agricultura, «suposa un reconeixement al treball i la dedicació de tota la gent de Benicarló».

Domingo Roca ha reconegut que aquesta edició de la Festa de la Carxofa «serà especial per a tots i estem convençuts que, a pesar de què el llistó ja està molt alt, continuarem bolcant-nos de forma massiva amb aquesta festa que tantes alegries ens ha donat».

Després de la Demostració Gastronòmica de dijous (a la plaça de Sant Joan a les 19.30 hores), les Jornades del Pinxo començaran divendres 12 i s’allargaran fins al 28 de gener, amb una participació de més de 30 establiments, entre tasques, bars i cafeteries. Els pinxos, a un preu de euros (beguda a part), reflectiran tota una extensa diversitat gastronòmica on la carxofa serà sempre l’ingredient imprescindible i obligat, amb receptaris que van des d’allò més tradicional a la cuina més innovadora.

10 premis en joc

Com cada any, les Jornades compten amb un ingredient competitiu que les fa, si cap, encara més atractives. D’una banda, el Concurs del Pinxo de la Carxofa que organitza la Penya Mechero, que enguany entregarà sis premis: tres per als millors pinxos de categoria general i tres per als millors pinxos del receptari tradicional, que l’any passat va tindre una gran acollida entre el públic.

El premi popular al millor pinxo, com ja es va fer l’any passat, s’escollirà a través de de les votacions del públic, que mostrarà el seu veredicte amb un díptic que es podrà recollir en qualsevol dels bars que participen en les Jornades. Per a poder votar, serà obligatori haver visitat com a mínim vuit establiments. Entre tots els votants, se sortejarà un premi que consistirà a formar part del jurat en les jornades de la Carxofa de 2019.

Aquest any, com a novetat, el col·lectiu Urban Sketchers de Benicarló també s’ha afegit als concursos relacionats amb els pinxos de carxofa i ha creat el premi al «pinxo més etxurat», que premiarà aquells pinxos més artístics i amb una millor presència.

Els premis es lliuraran els dies 18 de gener (pinxos clàssics i tradicionals), 19 de gener (pinxo més etxurat) i 24 de gener (premi popular).

Article anterior(Fotogalería) Els Reis d’Orient a Benicarló
Article següentJosé Higinio Adell Puig cumplirá 106 años