Inici ALTRES NOTICIES Ferran Masià exposa els seus particulars paisatges urbans al Mucbe

Ferran Masià exposa els seus particulars paisatges urbans al Mucbe

474

«De la nit al dia» és un recull de 41 obres realitzades des del 2014 fins a l’actualitat on es representen diferents paisatges urbans, alguns d’ells molt coneguts, des d’un punt de vista i una mirada molt diferent.

Avui ha obert les portes al Mucbe l’exposició «De la nit al dia», de Ferran Masià, una mostra on els protagonistes són els paisatges urbans, un tema clàssic del repertori artístic que continua resultat atractiu perquè mostra a l’espectador el seu entorn més immediat des d’una òptica diferent.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha recordat que «aquesta era una de les propostes del Mucbe per al 2021 però per causes relacionades amb la pandèmia, no hem pogut inaugurar-la fins avui». «És per això que ens alegra doblement tenir-la amb nosaltres i animem tothom a visitar-la».

Les 41 obres que conformen l’exposició representen paisatges il·luminats per la llum artificial que banya els carrers entre el vespre i l’alba, sense presència humana ni de vehicles. Un recurs que obliga l’espectador a contemplar les obres des d’un punt de vista nou.

La majoria dels paisatges representen edificis que podem trobar en ciutat i pobles valencians, però també s’inclouen escenes de ciutats com Nova York o París, amb edificis tan emblemàtics com el Metropolitan o la catedral de Notre Dame.

L’autor ha explicat la seua voluntat a l’hora de plasmar els paisatges sobre el llenç: «la majoria són paisatges molt coneguts, però estan representats d’una forma molt diferent, de manera que ens obliga a mirar-los d’una altra manera i a sentir emocions noves». «L’art —ha remarcat Ferran Masià— ha de provocar emocions, i això és el que pretenc fer sentir a l’espectador quan contempla una d’aquestes obres».

L’exposició es podrà visitar fins al 27 de febrer al Mucbe.