Inici COMARQUES Facebook ofereix dades per a parar el Coronavirus

Facebook ofereix dades per a parar el Coronavirus

223

Aquests dies estem veient com els governs de tot el món activen protocols tecnològics per a poder saber com es desplacen els ciutadans pel territori i d’aquesta manera combatre d’una manera més adequada l’expansió del coronavirus.

Per Tecnonews / AMIC

Aquests mètodes passen per geolocalitzar als ciutadans i, com succeeix en el cas espanyol, per a poder-lo dur a terme, els governs no disposen d’informació. Són en realitat les operadores o les grans empreses de la xarxa qui tenen aquestes dades.

És per tot això que no hauria de sorprendre’ns que Facebook hagi anunciat que subministrarà dades als governs i investigadors sobre la ubicació dels seus usuaris i els seus contactes directes per a saber com evoluciona el coronavirus. Segons la xarxa social, aquestes dades seran anònimes i s’emmarquen dins del seu projecte Data for Good.

Aquesta iniciativa fa temps que existeix, però en el context actual seran tres dades més les que s’afegiran a Data for Good. En primer lloc, els governs o investigadors disposaran de la probabilitat que una persona hagi estat en contacte amb una altra 11en una regió determinada. En segon lloc, les dades de Facebook determinaran quines són les tendències de mobilitat en una regió per a saber si el confinament és realment efectiu. Finalment, Data for Good oferirà el nivell d’amistats que un usuari pot tenir en una regió en la qual no viu per a determinar d’aquesta manera, com podria expandir-se el virus.

Article anteriorLa Policia Militar a Benicarló
Article següentComunitat Valenciana: la que millor compleix el confinament