Inici BENICARLÓ Es frenen les morts al Departament de Vinaròs i continuen augmentant lleugerament...

Es frenen les morts al Departament de Vinaròs i continuen augmentant lleugerament els infectats

797

• Sanitat sol·licita al Ministeri que els 14 departaments de salut que es troben en Fase 0 puguen passar a Fase 1
• La conselleria també ha sol·licitat que el criteri de mobilitat sigui per províncies i es limita 30 les persones que poden participar en actes i espectacles culturals a l’aire lliure
• A més demana que en el Departament de Salut de la Ribera es pospose per prudència la mesura relacionada amb el contacte social de fins a 10 persones

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que els 14 departaments de salut, que actualment es troben en la Fase 0 en aquests moments puguen passar a Fase 1.

Així mateix, Barceló ha demanat també “que es limite a tot el territori de la Comunitat Valenciana la mesura contemplada en la Fase 1 del Pla per a la Transició a una Nova Normalitat que permet la celebració d’actes i espectacles a l’aire lliure amb menys de 200 persones a una capacitat màxima de 30 persones, en les mateixes condicions que per a actes i espectacles culturals en espais tancats, i que la mesura sense limitacions puga entrar en vigor posteriorment”.
D’altra banda, la sol·licitud contempla que es puga deixar sense efecte en el Departament de Salut de la Ribera, donada la seua singularitat i situació actual, la mesura que permet la realització de reunions de fins a 10 persones durant la Fase 1 del Pla per a la Transició a la Nova Normalitat, i que aquesta mesura puga entrar en vigor posteriorment.
Per a finalitzar, ha destacat Barceló la petició de que una vegada tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana es trobe en Fase 1, a l’efecte de mobilitat es puga circular dins del territori d’una mateixa província.

Actualització de dades
La consellera ha assenyalat que, des de l’última actualització, “la Comunitat Valenciana no ha tingut cap ingrés en UCI a causa del coronavirus”. A més, ha explicat que un 2,2% dels casos actius requereix en aquests moments en la Comunitat Valenciana de vigilància intensiva i un 13% dels casos actius està hospitalitzat. En aquests moments, els casos actius representen el 24% del total i les altes representen ja el 66%.
Segons ha assenyalat Barceló, “són dades que mostren una evolució que conviden a l’esperança, encara que no hem de relaxar-nos perquè ens queda un llarg recorregut”.
En aquest sentit, durant les últimes 24 hores s’han produït 179 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus que ja s’han curat (28 a Castelló, 73 a Alacant i 78 a València). Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 9.268 les persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.271 a Castelló, 3.385 a Alacant i 4.612 persones a la província de València).
Quant a casos positius nous, en les últimes 24 hores s’han detectat 108 nous casos positius: 20 a través de PCR i 88 a través de test ràpid, que eleven a 14.045 (10.760 per PCR i 3.285 per test ràpid) el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:
• 16 a Castelló (4 per PCR). Total: 2.018
• 49 a Alacant (9 per PCR). Total: 4.857
• 43 a València (7 per PCR). Total: 7.164
• Total (no nous): 6 desplaçats (5 per PCR)

De tots ells, es troben actius en aquest moment 3.422 casos, per la qual cosa 3 de cada 4 casos confirmats ja no està actiu.
Així mateix, hui dia hi ha 21 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte al dia anterior, en concret són 437 persones ingressades (39 a Castelló, 129 a Alacant i 269 a València). En les UCIS, hi ha 78 pacients ingressats, 4 menys que en l’última actualització (9 a Castelló, 35 a Alacant i 34 a València).
Des d’ahir s’han produït 4 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.355 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana: 205 en la província de Castelló, 475 a Alacant i 675 a la província de València.
Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 38 altes més que ahir en professionals sanitaris, la qual cosa eleva a 1.941 les altes. El nombre total de positius en professionals és de 2.667 (1.824 per PCR i 843 tests ràpid), dels quals 726 romanen actius (57 a Castelló, 295 a Alacant i 374 en València).
D’altra banda, s’han dut a terme 6.090 proves més des d’ahir. El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 218.049 de les quals 148.025 han sigut a través de PCR i 70.024 a través de test ràpid.

Situació al Departament de Salut de Vinaròs
A tancament d’aquesta edició de premsa en paper, la GVA ens ofereix les dades del dia 13 de maig. Des de fa setmanes continuem observant un menor augment dels positius (de 200 a 212) i de la taxa (de 220,20 a 233,40) d’infectats per nombre d’habitants per continuar la detecció de malalts. Encara així, les defuncions que van començar a frenar des de la setmana passada, s’ha aturat. Des de fa una setmana no hi ha defuncions (les mateixes 29 de la setmana passada. Cal encara respectar les normes sanitàries i la seguretat, ja que continuen vigents els horaris per a sortir a fer esport, passejar, etc., i especialment el distanciament social.

Actualització de la situació en residències
Hui dia, hi ha algun cas positiu en 93 centres (13 a la província de Castelló, 35 en la d’Alacant i 45 a la província de València).
• Residents nous positius: 5
• Treballadors nous positius: 5
• Residents morts: 3

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Article anteriorTurisme Vinaròs dona informació sobre els cursos de la Generalitat en el sector
Article següentL’Institut Ramón Cid de Benicarló finalista del Concurs Literari Ficcions