Inici COMARQUES Entrevista a Cristian Arnau, un dels organitzadors de Gàmesis 2k23

Entrevista a Cristian Arnau, un dels organitzadors de Gàmesis 2k23

186

“Esperem que Gàmesis 2K23 sigue l’esdeveniment més gran i emocionant fins a la data”

 

Cristian, ja estem quasi al GÀMESIS 2K23 que es celebrarà del 20 al 22 d’octubre. Sabem que ja ets tot un veterà en organitzar aquest esdeveniment, així que sense voler pressionar, hem de fer-te la pregunta de sempre… com ho portes?

 

Aquesta edició marca ja l’11è aniversari del Gàmesis, i des de fa temps que venim organitzant aquest esdeveniment. És important assenyalar com any rere any, Gàmesis ha crescut significativament, requerint una major planificació i coordinació, tant des de l’equip d’organització central com de l’Ajuntament de Vinaròs. Aquesta expansió comporta més responsabilitat i demandes logístiques, el que pot generar certa dosi d’estrés.

 

No obstant, quan treballes en allò que realment t’apassiona i gaudeixes de cada etapa del procés, aquesta tensió es transforma en una energia positiva. Per a nosaltres, Gàmesis ja no és només un esdeveniment, sinó una part intrínseca de les nostres vides i una comunitat a la qual pertanyem. Ens encanta el món dels píxels i viure l’emoció de tots els aficionats que ens acompanyen.

 

Aquest any esperem que Gàmesis 2K23 sigue l’esdeveniment més gran i emocionant fins a la data. Us convidem a unir-vos del 20 al 22 d’octubre per poder gaudir d’una experiència única i inoblidable.

 

L’any passat va ser un rècord d’assistència. Hi havia moltes ganes -inclús ‘ànsia’- després de les restriccions per la Covid per a tornar a participar sense mascareta i amb aforament obert. Creus que enguany tornarem a tindre tants de visitants?

 

L’any passat vam superar totes les expectatives, amb més de 2.100 visitants únics, una xifra que va deixar-nos bocabadats, especialment quan havíem pronosticat 1.500 entrades com a xifra màxima. Aquesta acollida tan entusiasta va posar de manifest el creixent interès pel Gàmesis i els videojocs en general.

 

Alguns nous actes de l’any passat ho van petar, com ara les màquines arcade, el túnel de Cosplay Vinaròs o la secció de jocs de taula de Maestrazgos&Mazmorras, quina novetat destacaries enguany?

 

Després de l’èxit de les arcades estem repetint amb el doble de màquines, les quals han estat enviades directament des de RetroSevilla. També hem escoltat les peticions del públic i estem emocionats d’anunciar un nou torneig retro: ¡Tekken 3!

 

També estem encantats de tenir a M&M de nou aquest any, i una sorpresa amb la visita de Pablo Castell, que ens presentarà alguna cosa molt especial relacionada amb Star Wars Miniatures. Què ens tindrà preparada aquesta deïdat del frikisme? Tindreu que vindre per a descobrir-ho! 

 

També una altra pregunta de rigor… ens pots parlar de les novetats d’enguany sense fer molt de ‘spoiler’?

 

Algunes ja les hem comentat, però aquest any també hem preparat una sorpresa per a tots els assistents: una megapantalla de més de 4 metres dins de la zona de carpa. Aquest recurs ens permetrà gaudir de combats èpics i moments inoblidables, com la final del Just Dance de l’any passat, on tot el públic es va unir per a interpretar la coreografia amb les finalistes. Va ser ES-PEC-TA-CU-LAR! A més, tenim una altra novetat: el concurs de cosplay per a adults, patrocinat per Novatel i organitzat per Cosplay Vinaròs. Estem segurs que veurem grans especialistes en aquest tipus de disfresses. No us ho podeu perdre!

 

Imaginem que un professional com tu no para d’aprendre i ‘pujar de nivell’ com si fos un videojoc… què vas aprendre del Gàmesis de l’any passat?

 

Any rere any observem detalls que ens ajuden a millorar i recollim les opinions tant dels visitants com del nostre equip. Aquesta retroalimentació ens guia en la millora contínua de les pròximes edicions. Un exemple d’això és la decisió de no tancar a migdia, amb l’objectiu de mantenir un flux continu de visitants. A més, hem optat per organitzar les activitats de manera escalonada i distribuir-les entre la carpa i la sala retro. Això assegura que la gent estigue distribuïda de manera equitativa i que tots puguem gaudir de la gran experiència que Gàmesis ens ofereix.

 

A part del Vinalab, en quins projectes més treballes?

 

Amb la meua empresa, Asertic Consultores, estem treballant en projectes de ciberseguretat i administració de sistemes en les infraestructures IT dels nostres clients. La nostra missió és assegurar que les seues dades i sistemes estiguen protegits i funcionen de manera òptima. Mitjançant les nostres solucions i serveis especialitzats, estem compromesos a proporcionar màxima seguretat i eficiència en l’àmbit de les tecnologies de la informació. 

 

A banda, continuem amb el Kit Digital, el pla de digitalització del Govern per tal de donar solucions a PIMES i autònoms en una varietat de serveis com ara la gestió de les xarxes socials, disseny de webs corporatives o millora de la presència avançada en Internet (SEO), entre altres.

 

Un altra pregunta típica… a què estàs jugant ara mateix?

 

Actualment a l’Assassins Creed Mirage, que acaba de ser llançat. Com sempre, aprofite aquesta oportunitat per donar les gràcies a Àlex, gerent de Gameshop, ja que la seva recomanació va ser encertada. Aquesta entrega recupera l’esperit inicial de la saga de Ubisoft, oferint una experiència que em recorda els primers dies de la franquícia. No obstant, també em prenc temps per retrobar-me amb la meva estimada Súper NES.

 

Per a acabar, alguna reflexió o opinió personal com a ‘gamer’ sobre la indústria del videojoc actual?

 

Aquesta indústria ha canviat molt des dels meus inicis en aquest món, quan vaig tenir el meu primer i8088 amb 256KB de RAM. Des de l’època dels inicis dels videojocs fins a les animades LAN parties en el magatzem d’algú i l’auge actual dels e-sports. Recorde amb nostàlgia les partides a dobles amb amics a casa, una experiència que ha quedat un poc en l’oblit en l’era de les connexions en línia, on sovint juguem amb persones que no coneixem i probablement no tornarem a trobar en futures partides. Supose que ja comencem a ser una mica ‘viejuners’ en aquest sentit xD.

 

Moltes gràcies, Cristian! Ens veiem al GÀMESIS 2K23!!!