Inici COMARQUES Empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia...

Empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia 15 per a sol·licitar les Ajudes Leader

112

Empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia 15 per a sol·licitar les Ajudes Leader

 

  • El Grup d’Acció Local distribuirà fins a un milió d’euros per a inversions productives a l’interior de la provincia
  • Giner: “És una gran oportunitat per a impulsar projectes que generen ocupació i consoliden població als nostres pobles”

Traiguera, 10 de setembre de 2021.  El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha posat en marxa ja un projecte encaminat a facilitar tota la informació i els recursos disponibles a totes aquelles persones emprenedores que puguen estar interessades a iniciar projectes empresarials en algun dels seus 24 els seus municipis. Per a això elaborarà un catàleg de recursos antidespoblació que incloga tota la informació que puga ser rellevant per a atraure empreses i consolidar o augmentar la població.

Per aqueix motiu, la Junta Directiva del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha decidit impulsar l’elaboració d’una eina viva que reculla tots aquells recursos, serveis i ajudes, entre altres aspectes, que tenen els municipis del territori del Grup d’Acció Local.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “volem que totes les persones emprenedores sàpien que ací disposem dels recursos i podem facilitar les oportunitats perquè puguen emprendre un projecte de vida. Per això elaborarem un catàleg de recursos antidespoblació del territori Maestrat Plana Alta”.

Giner ha insistit que “el nostre territori compta amb recursos i serveis suficients per al desenvolupament d’activitats empresarials i professionals. Aquest catàleg tracta d’aglutinar la informació rellevant sobre els recursos i oportunitats de cadascun dels municipis per a fixar a nous emprenedors i emprenedores locals i atraure a potencials nous habitants d’altres espais perquè visquen i treballen ací”.

Deu blocs d’informació rellevant per a atraure més habitants

La informació que proporcionarà el catàleg es pot aglutinar en deu blocs, que són: habitatges, proveïments, laboral, espais d’ús agrícola i empresarial, comunicacions, medi ambient, equipament, patrimoni-turisme, ajudes-concessions-normativa, i dades generals. Aquests deu blocs nodreixen una base de dades on qualsevol futur poblador o pobladora pot consultar les informacions del seu interés.

Els objectius són:

– Dissenyar la metodologia per a la recollida de la informació.

– Reunir en un només catàleg tots els recursos de la comarca que puguen contribuir a evitar la despoblació.

– Comptar amb una eina àgil i de fàcil actualització.

– Involucrar als actors locals i a la població local en un projecte que fomente el desenvolupament del territori i frene la despoblació d’aquest.

– Divulgar el contingut del catàleg per tots els pobles del territori GAL Maestrat Plana Alta per a conscienciar a la població de les possibilitats de creació de noves empreses i negocis.

– Divulgar el contingut del catàleg per les comarques, comunitats autònomes i ciutats amb major població en situació de desocupació amb la finalitat d’atraure nous pobladors.

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 16 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 16 entitats: La Va unir de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, i Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera).


Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d’aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l’impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.

 

Article anteriorMi Arquitecto C.B. Benicarló arranca con victoria
Article següentTornada al cole en Vinaròs: l’Ajuntament reforça el personal de neteja contra la Covid