Inici BENICARLÓ Els veïns de la Costa Nord, es senten “enganyats i menyspreats” per...

Els veïns de la Costa Nord, es senten “enganyats i menyspreats” per l’alcaldessa

619

L’associació de veïns de la Costa Nord de Benicarló, encapçalats pel seu president, Manolo Roca, han criticat durament l’actuació de l’Ajuntament de Benicarló i, especialment l’alcaldessa i titular d’Urbanisme al consistori, Xaro Miralles, davant la situació “d’engany i menyspreu” en què es troben en el desenvolupament que porta actualment l’equip de govern per tal d’aprovar el futur Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat. Roca afirmava davant els mitjans de comunicació que l’entitat, que representa els interessos dels propietaris de terrenys en la Costa Nord, no ha estat convocada a participar en les diferents reunions que s’han realitzat al voltant de la presentació del nou pla d’ordenació del litoral de la Generalitat Valenciana, el PATIVEL, i les al·legacions oficials a presentar contra ell, tot i ser un dels principals afectats.

Roca, qui afirmava que l’alcaldessa porta el tema de manera “dictatorial”, també criticava que no se’ls ha permès participar en el pla de Participació Pública del Pla General Estructural –que detalla el model de ciutat prevista pel futur Pla General d’Ordenació Urbana-, i que “ens vam assabentar per premsa de la convocatòria de la jornada informativa”. “Només se’ns ha enviat un escrit de l’alcaldessa sobre el ple que aprovà el PGE, no ens permeten asseure’ns a cap taula de participació”, afirmà el president de l’entitat. L’Associació també reclama, donat que s’ha modificat en l’actualitat el planificat en les taules de participació al voltant del PGOU per a la Costa Nord, una reunió que tracte l’actual problemàtica de la zona.

Roca informava que “és necessària la redacció d’un pla especial per a la Costa Nord, en una reunió amb Josep Lluis Ferrando – Director General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge – a Castelló, es va arribar a la conclusió que la Costa Nord necessita un pla especial concret per la seua especial casuística i es va quedar en realitzar eixa reunió per parlar del tema”. Una reunió que ha de ser reclamada per alcaldia, però que encara no s’ha produït. “El que demanem és asseure’ns amb el director general i l’Ajuntament per resoldre el tema de la Costa Nord, però ni tenim reunió ni participació; no ho podem permetre”, afirmava Roca, qui va puntualitzar que l’entitat prepara tot tipus d’accions legals per fer front a una situació en què se’ls tracta “amb menyspreu”.

El president de l’entitat també ha criticat durament el PATIVEL, un pla que segons ell, “ja vorem si s’aprova o acaba al Suprem, perquè hi ha molta gent presentant al·legacions”. El pla, segons l’Associació, perjudicarà l’edificabilitat en la zona i entorpirà el desenvolupament turístic del municipi, a més d’incidir negativament en la indústria i l’agricultura allí present. El PATIVEL preveu protegir la franja de la Costa Nord compresa entre el perfil litoral i 2 km cap a l’interior.

Respecte a l’anunci que es feia fa pocs dies sobre la posada en marxa del Programa Paisatge, Roca apuntava que “no s’ha aprovat encara el PATIVEL però a València ja estan aprovant coses per actuar en la costa”, i es preguntava què passarà amb els terrenys: “Com es farà? Es compraran els terrenys o s’expropiaran, es robaran? I els drets dels propietaris? A nosaltres no ens dixen tocar res, i ells sense haver aprovat res, ja estan planificant…”. Finalment, el representant dels veïns de la Costa Nord recordava que “des de 2002, els politics han jugat amb interessos que no han estat els de la gent”.

Article anterior“ÀNIMES” Halloween i La Castanyada es fusionen a Vinaròs
Article següentL’alcaldessa respon a les acusacions de l’AAVV Costa Nord