Inici VINARÒS Els treballadors de la Zona Blava demanen que l’Ajuntament de Vinaròs mantinga...

Els treballadors de la Zona Blava demanen que l’Ajuntament de Vinaròs mantinga els seus llocs de treballs

1821

Els treballadors de la Zona Blava demanen que l’Ajuntament de Vinaròs mantinga els seus llocs de treballs

Critiquen a l’equip de govern de falta de previsió en assegurar que “des del primer moment tenien constància dels incompliments de l’empresa”

Oficialment encara no se’ls ha comunicat la rescissió dels seus contractes, però demanen a l’Ajuntament que incloga en la licitació la subrogació dels seus llocs de treball

Aquest divendres 1 d’octubre, els treballadors de la Zona Blava de Vinaròs i els pàrquings subterranis s’han manifestat a les portes de l’ajuntament, junt amb Vanesa Almela, secretària general de CGT Castelló, per a explicar la seua situació i les seues reivindicacions després de la decisió de l’Ajuntament de Vinaròs de rescindir el contracte per reiterats incompliments amb l’empresa Hinobepa S.L.

Els treballadors consideren “inexplicables” els motius pels quals l’Ajuntament “no ha previst amb antelació aquesta situació”, ja que, assenyalen “l’empresa HINOBEPA porta realitzant, durant tota la contractació, reiterats incompliments, tant en les seues obligacions amb el personal com amb l’ajuntament”.

CGT, en la seua representació, apunten “des de 2020 ve denunciant, mitjançant diversos escrits i mobilitzacions, diverses irregularitats de l’empresa, entre ells incompliments del conveni, el cobrament dels nostres salaris de forma fraccionada amb retard i per part de diferents empreses, l’acomiadament improcedent del candidat sindical, vulnerant el dret a la llibertat sindical, modificacions substancials del nostre horari de treball sense prèvia consulta al personal o casos d’incapacitats temporals per estrés laboral, entre altres”.
Asseguren que tots aquests fets “han sigut denunciats en el seu moment davant l’alcalde, Guillem Alsina”.

Els 12 treballadors i treballadores de la zona blava i els pàrquings subterranis provenen en la seua majoria d’un Centre Especial d’Ocupació i tenen alguna discapacitat pel que consideren que la seua reinserció al món laboral és més complicada. “En aquests moments ens trobem en una situació de total incertesa. Estan precintades les màquines de l’O.R.A. i obertes les barreres del pàrquing, però l’empresa no ens ha comunicat el cessament de la nostra relació laboral. Ens temem que estem venint a treballar, però no cobrarem, i aquesta situació afecta greument a la nostra situació personal i familiar”, expliquen.

És per això que assenyalen que defensaran les seues ocupacions i exigeixen a l’ajuntament que els assegure que la licitació de la pròxima empresa inclourà la subrogació dels seus llocs de treball. “Exigim que el plec de condicions que publique l’ajuntament de Vinaròs, per a la gestió de la zona blava i els pàrquings subterranis, incloga la subrogació del personal. Entenem que això seria una mesura social que l’ajuntament de Vinaròs no ha d’obviar”.

Vanesa Almela, secretària general de CGT a la província de Castelló, ha explicat que el 7 d’octubre mantindran una reunió amb l’alcalde, Guillem Alsina: “Esperem que el govern municipal de Vinaròs no deixe a l’estacada a la dotzena de famílies que es quedarien sense un treball que han anat exercint positivament malgrat la mala gestió d’HINOBEPA”, va assenyalar.

Els treballadors no descarten realitzar pròximament mobilitzacions en defensa dels seus llocs de treball si l’ajuntament no garanteix la subrogació de tota la plantilla.