Inici BENICARLÓ Els residents del geriàtric es comuniquen amb els familiars per videotrucades

Els residents del geriàtric es comuniquen amb els familiars per videotrucades

296

El Centre Geriàtric de Benicarló ha posat a disposició de les famílies i residents dos telèfons mòbils per a facilitar el contacte visual, ja que les visites estan prohibides des del passat 13 de març.

Els residents estan acompanyats en tot moment per la psicòloga o l’animadora sociocultural, que els ajuden a comunicar-se.

 

Les trucades es fan als matins, en dos torns, d’11.00 a 12.00 hores per als residents del primer torn de menjador, i de 12.00 a 13.00 hores per als residents de segon torn. Tot i així, es poden fer excepcions justificades en cas que les famílies no puguen adaptar-se a aquest horari.

Durant les videotrucades, els residents estan en tot moment acompanyats per la psicòloga o l’animadora sociocultural, que els ajuden a comunicar-se amb els seus familiars. Així i tot, si necessiten intimitat, també es respecta.

Els telèfons estan a l’abast de tots els residents i familiars, tot i que aquells residents que disposen de telèfons privats i es comuniquen amb autonomia, poden contactar amb els familiars pel seu compte i sempre que vulguen.

La presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Gemma Cerdà, ha destacat que «intentem adaptar-nos a les necessitats que van sorgint per tal de millorar la qualitat de vida dels nostres residents, especialment en moments delicats com aquest». Cerdà ha assenyalat que «aquest tipus de comunicació que permet el contacte visual amb els familiars té un impacte emocional molt positiu per als residents».

Article anteriorEl Coromines posa la seua tecnologia al servei de la societat
Article següentVinaròs, de dol en record a les víctimes del Covid 19