Inici BENICARLÓ Els pescadors de Benicarló, Borriana i Vinaròs tornen a la Federació Provincial...

Els pescadors de Benicarló, Borriana i Vinaròs tornen a la Federació Provincial de Confraries

417
Confraria Benicarló: foto d’arxiu

Després de les discrepàncies que fa poc més d’un any, van fer abandonar les confraries de pescadors de Vinaròs i Benicarló a la Federació Provincial de Confraries de Pesca, aquestes tornen a unir-se, formant així el conjunt de Castelló, Peníscola, Borriana, Benicarló i Vinaròs.

Les confraries de Benicarló i Vinaròs s’havien mostrat molt crítiques amb la federació, i van intentar formar una associació d’aquestes dues confraries juntament amb la de Borriana. Segons un comunicat que van publicar el passat mes d’abril, les seues crítiques se centraven, en “la tramitació de documentació, enviament d’actes de les reunions de forma agrupada i diversos mesos després de les reunions realitzades, no fer partícip al Comité Executiu de la mateixa de les accions a realitzar o falta de coneixement de com es gasta els diners dels convenis signats amb la Diputació Provincial i Conselleria”.

La confraria de Pescadors de Vinaròs ha declarat que la recuperació de la normalitat ha sigut possible “gràcies al paper de Francisco Espinos, nou Director de Pesca de la Generalitat Valenciana que ha remat per a aconseguir que la pesca provincial estiga unida de nou”. També s’ha assegurat que “totes les confraries estan molt il·lusionades per a treballar juntes en aquest nou escenari i donar-li un nou rumb a la Federació Provincial, amb la finalitat que siga una Associació més transparent, on es respecten les majories i aconseguir defensar a la pesca braç a braç amb la Generalitat de les polítiques europees que amenacen la seua supervivència”.

Port de Vinaròs. Foto: Julián Zaragozà