Inici VINARÒS Els gossos interceptats en un criador il·legal es troben en bones condicions

Els gossos interceptats en un criador il·legal es troben en bones condicions

801

El regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha informat a la ciutadania de les darreres notícies relacionades amb el rescat dels més de 400 gossos que es mantenien en un criador il·legal, en un estat de massificació i amb unes pèssimes condicions sanitàries. Segons va dictaminar el jutge, a través de la denuncia de la unitat SEPRONA de la Guàrdia Civil, el propietari ha hagut de distribuir la majoria dels animals en refugis autoritzats per garantir-los unes millors condicions de vida.

Pel que fa als gossos que s’han quedat al criador de Vinaròs, un total de 121, Moliner ha explicat que “ara al haver-ne menys es troben en millors condicions, insistint que el principal problema de les instal·lacions il·legals era la massificació que patien els animals”. En aquest sentit, ha remarcat que els gossos estan supervisats i controlats per l’Oficina Veterinària de Vinaròs.

D’altra banda, el regidor ha indicat que la Generalitat Valenciana ha marcat les pautes que ha de seguir el propietari dels gossos per a poder legalitzar el criador identificant tots els animals, amb la seva corresponent targeta sanitària i xip. Segons el jutge que porta el cas només podrà donar els animals en adopció i protectores o bé a altres criadors.

Moliner ha assenyalat que amb l’actual legislació el propietari no podrà legalitzar les instal·lacions perquè segons indica la normativa es troben a menys de dos quilòmetres del nucli urbà i per tant haurà de buscar un altre espai. Segons afegia mentre no legalitze unes noves instal·lacions no podrà vendre cap gos.

El regidor ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que tots els gossos que es van trobar en el criador, ara tenen unes millors condicions de vida. Per acabar ha indicat que l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador al propietari de les instal·lacions per no disposar de llicència d’activitat, un procés que s’afegeix al judici obert a través de la denuncia de la unitat SEPRONA de la Guàrdia Civil.

Article anteriorS’inicien els primers treballs al CEIP Felicinda Collell, obra finançada a través del programa Edificant
Article següentHa finalitzat el termini de presentació d’ofertes per al projecte del carril lúdic esportiu