Inici BENICARLÓ Els escolars de Benicarló protagonitzen els actes del Correllengua

Els escolars de Benicarló protagonitzen els actes del Correllengua

359


Els alumnes de tercer i quart de primària dels centres educatius de Benicarló han participat aquest matí en l’arribada de la flama del Correllengua. Els escolars també han pogut gaudir de l’espectacle «El lladre de paraules» a càrrec de la companyia El disparatario.


Un any més, la flama del Correllengua ha arribat a Benicarló de la mà dels centenars d’escolars de tercer i quart de primària dels centres educatius de la ciutat. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, en nom de l’Ajuntament, els ha donat la benvinguda i ha declarat que «tots els que estem aquí estem a favor i en defensa de l’ús del valencià i ho fem d’una manera oberta i representativa». Mentrestant, una selecció d’alumnes dels diversos centres han llegit textos reivindicatius en favor de la posada en valor i de la utilització del valencià així com de la seua història.
El regidor d’Educació i organitzador de l’acte, Ximo Bueno, ha explicat als escolars que «el valencià és una llengua viva que hem d’utilitzar perquè és la llengua nostra i la tenim fa molts segles». El Correllengua d’enguany homenatja la figura de Pompeu Fabra i Poch, del que aquest any es commemora el 150 aniversari del seu naixement.
El Corrrellengua ha finalitzat amb l’espectacle «El lladre de paraules» a càrrec de la companyia El disparatario; a l’obra s’ha contat la història d’una parella d’amics que protegeixen un llibre ple de paraules amb el que alimenten una flor.  

 

Article anteriorPeñíscola celebra sus novenas Jornadas Gastronómicas del Pulpo de la Lonja.
Article següentVinaròs creará el Consell de Joventut