Inici PREMSA VALENCIANA Els anàlisis a les aigües residuals descarten la presència de la Covid-19...

Els anàlisis a les aigües residuals descarten la presència de la Covid-19 a Vinaròs

563

Les proves efectuades durant el mes juny per l’empresa FACSA confirmen que les aigües negres (residuals) de la ciutat estan lliures de la Covid-19

L’Ajuntament de Vinaròs va signar el passat mes de maig un acord amb l’empresa FACSA per a realitzar anàlisis a les aigües residuals, amb la finalitat de detectar la possible presència del coronavirus i així poder controlar possibles rebrots de la malaltia. A data de 17/7/2020, l’Ajuntament anuncia que totes les proves fetes durant el més de juny han confirmat que Vinaròs està lliure de la Covid-19.

Cal destacar els anàlisis els assumeix l’empresa FACSA sense que supose cap despesa per a l’Ajuntament. El representant de l’entitat, Benjamín Eixarch, ha explicat que “els estudis del projecte COVID WATER consisteixen en l’anàlisi a les aigües residuals de traces del material genètic del virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19, i no s’han detectat restes d’aquest material genètic a Vinaròs”.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació del coronavirus a la localitat.