Inici BENICARLÓ Els alumnes de Cuina del CIPFP mostren el potencial de la carxofa...

Els alumnes de Cuina del CIPFP mostren el potencial de la carxofa al Mercat

522

El dimecres 7 de febrer, estudiants de Cuina del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) van elaborar en directe plats de carxofa al Mercat de Benicarló. Els alumnes van oferir al públic degustar les delícies elaborades.

Ajuntament / fotos: Jesús Maestro

Al llarg del matí, els estudiants del grau mitjà de Cuina del Centre Integrat Públic de Formació Professional van realitzar una demostració de cuina en directe al Mercat de Benicarló, amb la carxofa com a principal protagonista. Aquesta iniciativa, fruit de la Regidoria de Comerç i del CIPFP, i emmarcada dins de la Festa de la Carxofa, pretén mostrar el potencial gastronòmic de la carxofa i dels productes de proximitat que es poden adquirir al Mercat.

En concret, els estudiants van elaborar dos plats principals amb carxofes, llagostins i calçots i dos plats dolços: un prepostre, fet amb un sorbet de maduixa i carxofa, amb una teula de carxofa icaviar de xocolate; i un postre, compost per un “crumble” amb un gelat d’avellana, una teula i una galeta, tots dos de carxofa. Una vegada fetes les elaboracions, els alumnes van oferir al public tastar el plats.

Com va assegurar la regidora de Comerç, Rosana Marzá, «el Mercat és un dels punts neuràlgics, a nivell comercial, del nostre poble». La regidora també va afegir que «estem molt agraïts als venedors del Mercat per la seua predisposició i al CIPFP la voluntat d’estar receptius a qualsevol iniciativa». Víctor Cerdà, professor del cicle de Cuina del CIPFP, va afirmar que «el que hem elaborat avui és part del menú que ha preparat el centre per a les Jornades Gastronòmiques de la carxofa».

Article anteriorCristóbal Aguiló Domínguez gana el concurso de carteles de Semana Santa Vinaròs 2018
Article següentBatalla del Confeti, Carnaval de Vinaròs 2018