Inici VINARÒS Elecció del líder de Afaniad Vinaròs, per a la Federació Plena Inclusió

Elecció del líder de Afaniad Vinaròs, per a la Federació Plena Inclusió

179

“El meu vot compta” és una campanya d’àmbit nacional desenvolupada pel moviment associatiu Plena Inclusió des de l’any 2012. Aquesta campanya té com a objectiu principal garantir el ple exercici del dret al vot de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Des dels seus inicis, aquesta iniciativa s’ha centrat en conscienciar a les persones amb discapacitat, a les seves famílies, als partits polítics i administracions públiques i als professionals de les pròpies organitzacions que els donen suport, sobre la importància del vot com un dret fonamental per a l’exercici d’una ciutadania real i efectiva, tal com diu l’article 29 de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, signada per Espanya en 2008.

És així com durant el present període electoral les associacions que fem part de Plena Inclusió hem realitzat moltíssimes accions a nivell nacional, valencià i en el nostre municipi Vinaròs, entre elles podem contar que en tota Espanya s’han realitzat trobades amb els candidats a les eleccions autonòmiques i municipals, realitzem campanyes de sensibilització en les xarxes socials, a més d’accions individuals, com les que hem realitzat en AFANIAD Vinaròs.

Accions com l’elaboració d’infografies i la seua distribució en xarxes socials, entrevistes amb els candidats de tots els partits, durant els quals es realitza una sensibilització dels candidats cap a la discapacitat intel·lectual i el trastorn del desenvolupament, a més de donar a conèixer la proposta a eleccions locals i autonòmiques, elaborades per plena inclusió.

Els senyals elaborats pel CEACOG. (Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva i la Xarxa Estatal d’Accessibilitat Cognitiva de Plena inclusió) Senyals que seran emprades en molts col·legis electorals d’Espanya per a facilitar l’accés a les eleccions de totes les persones especialment aquelles amb dificultat en la comprensió.

Aquestes activitats es van realitzar també dins de AFANIAD Vinaròs, sent les més importants l’entrevista amb els candidats a l’ajuntament, que va donar com a resultat l’entrevista amb 5 dels 9 partits que concorren a les eleccions municipals i lamentablement no van assistir a la nostra invitació els partits de l’actual govern municipal.

També distribuïm cartells de la nostra campanya situant molts d’ells en les marquesines al costat dels cartells dels partits polítics, i avui quan ja tenim molt a la vora aquesta trobada de la democràcia hem culminat una activitat que havíem iniciat fa una setmana i era l’elecció del nostre líder per al grup de líders de Plena Inclusió, és així com es va realitzar la invitació a la inscripció de candidats, i després van iniciar la seva campanya la qual culmina el dia d’avui on van rebre les paperetes, i van assistir a sufragar, cadascun el va realitzar de manera privada subratllant la fotografia del company per qui votaven, posteriorment dipositaven el seu vot en l’urna disposada per a aquest fi identificant-se davant el president de la mesa que va ser l’usuari amb més edat del nostre centre ocupacional, així van passar un a un dels nostres usuaris del centre ocupacional, sent el president de taula l’últim a votar.

Després amb el suport d’un dels nostres monitors que va actuar com a secretari es va realitzar el comptatge dels vots i donant posteriorment el resultat d’aquest comptatge.

Tot va culminar amb el discurs de l’un i l’altre agraint els vots i va culminar amb una abraçada perquè tenen molt clar que en les pròximes reunions i activitats els dos hauran de secundar-se i ajudar amb les idees que seran portades al grup de líders de Plena Inclusió.

Un gran dia que demà donarà fi a la campanya avançada per la nostra associació en el marc de les activitats “El meu vot compta”.