Inici PREMSA VALENCIANA El vinarossenc Tian Gombau guanya un Premi Max de les Arts Escèniques

El vinarossenc Tian Gombau guanya un Premi Max de les Arts Escèniques

580

20200907 MALAGA-Gala XXIII Premios Max.
© SGAE/jesusdominguez.com

L’obra ‘Zapatos Nuevos / Sabates noves’ guanya el premi al Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar i s’inspira en la festa de Santa Caterina de Vinaròs

 

Amb la seua companyia ‘L’home dibuixat’ l’actor d’origen vinarossenc Tian Gombau, ha aconseguit el premi de Millor Espectacle per a Públic Infantil, Juvenil o Familiar dins dels 23 Premis Max de les Arts Escèniques, amb ‘Zapatos Nuevos / Sabates noves’, inspirada en la festivitat de Santa Caterina de Vinaròs. La gala de lliurament de la XXIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques va tindre lloc enguany al Teatro Cervantes de Màlaga. Set produccions valencianes aspiraven a emportar-se algun dels guardons en nou categories, de les dènou que hi ha.

L’espectacle de Tian Gombau estava també seleccionat en les categories de Millor Composició Musical i Millor actor protagonista. En aquesta edició dels premis, hi havia 386 espectacles inscrits, dels que 159 van resultar candidats a la primera fase i sols 38 van ser finalistes a la segona.

“Zapatos Nuevos / Sabates noves” és la tercera creació de la companyia Tian Gombau-L’Home Dibuixat, dedicada als més menuts de la casa: xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar.

Imatges de la Gala de Premis Max

Escrita i dirigida per Jordi Palet i Puig, “Zapatos Nuevos / Sabates noves” parteix de la tradició de Santa Caterina del poble de Tian Gombau, Vinaròs, i parla amb poesia i tendresa del fet de créixer i dels sentiments que això comporta. Des de la seva estrena al novembre de 2018, l’obra compta més de 100 representacions realitzades tant a nivell nacional com internacional. Es va representar en 9 comunitats autònomes espanyoles així com a França, Mèxic i Rússia, i està esperada enguany a Itàlia, Suïssa, Finlàndia, Alemanya, Bèlgica, Corea del Sud i la Xina.


La música va ser composta per Òscar Roig, qui porta un recorregut de més de 30 anys com a compositor per a obres teatrals.
Malgrat el poc temps de vida de l’obra, “Sabates noves” va ser guardonada l’any 2019 amb 3 premis destacats en el panorama de les Arts Escèniques nacional i internacional: el Premi al Millor Espectacle de Petit Format en la Fira FETEN (Gijón, Astúries), el Drac d’Or a la Millor Escenografia en la Fira de Teatre de Titelles de Lleida (Catalunya) i el Premi del Público Professional en el International Puppet Theatres Festival “Visiting Arlekin” de la ciutat de Omsk (Rússia, Sibèria).

 

Article anteriorRebrots de Coronavirus a Benicarló i Peníscola, 502 nous casos a la C. Valenciana i 1.257 altes
Article següentEl Sol naciente. Un nuevo amanecer (autoayuda)