Inici BENICARLÓ El turisme sostenible com a eix de futur

El turisme sostenible com a eix de futur

267

Benicarló ha acollit una jornada destinada a tècnics i experts en turisme on s’han analitzat els diferents eixos que marcaran el turisme del futur. El debat ha girat al voltant de la sostenibilitat, la vertebració i la posada en valor del territori.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del vicepresident de la Diputació i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i del director d’Estratègia Territorial Turística de la Generalitat Valenciana, Josep Gisbert, ha obert la Jornada Comarcal d’Experiències de Desenvolupament Turístic Sostenible que s’ha dut a terme avui a Benicarló.

Miralles ha mostrat el seu agraïment a l’Agència Valenciana de Turisme per haver triat Benicarló com a seu d’aquesta jornada i ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades «com a espai de debat i d’intercanvi d’opinions que ha de servir per a millorar la gestió turística. L’alcaldessa ha defensat «l’impuls de la gestió sostenible del turisme, un sector tant important per a la nostra economia».

Per la seua banda, Andrés Martínez, ha destacat l’aposta de la Diputació de Castelló pel turisme esportiu, cultural i actiu i ha assenyalat que la línia de treball de la corporació provincial va dirigida a reduir l’estacionalitat del turisme i a posar en valor la riquesa ambiental de tot Castelló. Finalment, Josep Gisbert ha insistit en la necessitat d’apostar per un turisme vertaderament sostenible i ha remarcat que el turisme ha de ser un autèntic eix vertebrador del territori.

La jornada ha continuat amb taules redones i de debat al voltant de la planificació i l’estratègia turística, les noves propostes que s’estan implementant per al turisme sostenible o els plans de dinamització turística.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Benicarló, Rosana Marzá, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Domènec Fontanet, han tancat la jornada.

Article anteriorEl Ayuntamiento cambiará el pavimento de la plaza de la Mera
Article següentBenicarló tanca l’any esportiu amb la tradicional Sant Silvestre