Inici BENICARLÓ El turisme sostenible com a eix de futur

El turisme sostenible com a eix de futur

242

Benicarló ha acollit una jornada destinada a tècnics i experts en turisme on s’han analitzat els diferents eixos que marcaran el turisme del futur. El debat ha girat al voltant de la sostenibilitat, la vertebració i la posada en valor del territori.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del vicepresident de la Diputació i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i del director d’Estratègia Territorial Turística de la Generalitat Valenciana, Josep Gisbert, ha obert la Jornada Comarcal d’Experiències de Desenvolupament Turístic Sostenible que s’ha dut a terme avui a Benicarló.

Miralles ha mostrat el seu agraïment a l’Agència Valenciana de Turisme per haver triat Benicarló com a seu d’aquesta jornada i ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades «com a espai de debat i d’intercanvi d’opinions que ha de servir per a millorar la gestió turística. L’alcaldessa ha defensat «l’impuls de la gestió sostenible del turisme, un sector tant important per a la nostra economia».

Per la seua banda, Andrés Martínez, ha destacat l’aposta de la Diputació de Castelló pel turisme esportiu, cultural i actiu i ha assenyalat que la línia de treball de la corporació provincial va dirigida a reduir l’estacionalitat del turisme i a posar en valor la riquesa ambiental de tot Castelló. Finalment, Josep Gisbert ha insistit en la necessitat d’apostar per un turisme vertaderament sostenible i ha remarcat que el turisme ha de ser un autèntic eix vertebrador del territori.

La jornada ha continuat amb taules redones i de debat al voltant de la planificació i l’estratègia turística, les noves propostes que s’estan implementant per al turisme sostenible o els plans de dinamització turística.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Benicarló, Rosana Marzá, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Domènec Fontanet, han tancat la jornada.