Inici PREMSA VALENCIANA El projecte de carril lúdic a l’ermita avança amb la construcció del...

El projecte de carril lúdic a l’ermita avança amb la construcció del pont sobre el Cervol

301

Les obres es preveu que finalitzen durant la segona quinzena d’octubre amb la construcció de la rotonda de Dos Vilars, la creació del carril bici i el pont nou

Divendres 2 d’octubre, quan falta menys d’un mes per a la conclusió de la segona fase del carril lúdic a l’ermita, l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat dels regidors d’Urbanisme José Chaler, el de Promoció de la Ciutat, Marc Albella, i els de Transició Ecològica, Hugo Romero i Obres i Serveis, Carmen Morellà, van visitar aquestes obres. Recordem que es tracta del tram que va des de l’encreuament de Dos Vilars fins al pont de l’ermita, en total una longitud d’1,9 quilòmetres i donarà continuïtat a les obres que ja s’han executat.


L’obra desperta molta expectació, especialment en els vilatans que aprofiten el carril per a anar amb bici, caminar o córrer, ja que una volta acabada la segona fase de les obres, podran arribar fins a l’ermita amb major seguretat.

L’alcalde Guillem Alsina ha destacat que “es preveu que les obres finalitzen durant la segona quinzena d’aquest mes d’octubre, fet suposarà la conclusió dels tres quilòmetres de carril lúdic fins a l’ermita per oferir un vial més segur, especialment per a les persones que practiquen esport”. Pel que fa al nou pont, assenyalava que estarà destinat per a la circulació de vehicles, mentre que el vell serà per als vianants i ciclistes.

En un altre sentit, Alsina ha indicat que la construcció de la rotonda de Dos Vilars també oferirà una major seguretat en aquest encreuament, de difícil visibilitat i on molts cops els vehicles circulen a una velocitat elevada. Així mateix, afegia que la rotonda servirà també per a enllaçar la primera fase del carril lúdic, ja finalitzada, amb la segona.

Per la seua banda, el director de l’obra, Víctor Dura, ha comentat que la part més complicada de les obres ha sigut la construcció del nou pont per accedir a l’ermita perquè ha calgut adequar els terrenys. En relació a la infraestructura, explicava que en total té 102 metres de llargària amb una amplada de set per a permetre el pas dels vehicles.

Aquest nou pont s’ha construït al costat del pont antic, que s’adequarà per als vianants i bicis amb la col·locació de baranes de protecció. D’altra banda, al llarg del carril es disposaran diversos espais per al descans perquè també siga una ruta saludable per a aquelles persones necessiten que fer un petit respir de tant en tant. En aquest sentit, es podrà gaudir del nou parc de la Paret Blanca, que té un lloc específic perquè les mascotes practiquen Agility, a més de diversos jocs i zones recreatives i de descans.

Les obres de la segona fase estan realitzades per l’empresa Aglomerats Els Serrans S.A.O. per un import a la baixa d’1.076.244,25€.
La conclusió, segons va explicar el tècnic de l’obra, Víctor Durá, està prevista per a finals del mes d’octubre, amb el que s’espera que aquesta tardor el carril lúdic ja puga ser utilitzat íntegrament, oferint un vial més segur per a les persones que practiquen esport.

Article anteriorDelta de l’Ebre: continua la sega de l’arròs (galeria)
Article següentBenicarló impulsa el comerç electrònic amb la creació d’una plataforma marketplace