Inici VINARÒS El plenari de Vinaròs aprova noves medides

El plenari de Vinaròs aprova noves medides

627

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat una moció per instar al Govern de l’Estat a establir un calendari, amb la participació mancomunada dels ajuntaments afectats i la Generalitat valenciana i catalana, per al segellat dels pous i el desmantellament de les plantes terrestre i marina del magatzem de gas Castor que contempli totes les garanties de seguretat i ambientals, i la realització d’un pla de restauració ambiental de la zona afectada. També se sol·licita en la moció emprendre les accions legals que permetin recuperar la quantitat retribuïda a l’empresa Escal UGS en concepte d’extinció de la concessió, determinar si són justificables els sobrecostos del projecte, emprendre les accions legals per establir les responsabilitats d’aquesta empresa pels moviments sísmics que es van produir i realitzar un peritatge dels danys soferts per la ciutadania del territori. A més, se sol·licita impulsar les modificacions legislatives necessàries perquè en el futur s’eviti que sigui l’administració pública la que es faci càrrec d’aquest tipus d’indemnitzacions i deixar sense efecte el cobrament de la indemnització aprovada pel govern i procedir a la devolució de les quantitats indegudament cobrades.

També s’ha aprovat la creació en un termini de sis a nou mesos del Consell de Joves. La moció va ser presentada per Acord Ciutadà de Vinaròs i assumida pels membres de l’equip de govern –Tots i totes som Vinaròs, PSPV i Compromís-, que van votar favorablement a la proposta. Un consell de joves que segons aquesta moció “ha de ser autònom i agrupar entitats i col·lectius que garanteixi la participació d’aquest col·lectiu en la presa de decisions i fomentar espais de debat, a més de donar resposta a les demandes del públic juvenil”.

L’Ajuntament de Vinaròs, a més, assumirà l’execució del PAI dels Horts dels Farga per gestió directa. El consistori ha aprovat en el ple ordinari de febrer incoar expedient per resoldre la condició d’urbanitzador a l’empresa Nou Temple Serveis Immobiliaris per incompliment de terminis, declarar la caducitat de la unitat d’execució UE2R15 i que siga el propi consistori el que aborde la seva conclusió. Aquesta unitat està situada a la zona coneguda com els Horts dels Farga.
El ple també ha aprovat per unanimitat inscriure en el registre de la propietat els 4.500 metres quadrats de terreny cedit per escometre en un futur l’ampliació de l’IES José Vilaplana.
L’Ajuntament de Vinaròs també ha aprovat dedicar un carrer o espai públic de la localitat a la memòria de Guillem Agulló Salvador