Inici BENICARLÓ El nou equip de govern de Benicarló reformula la circulació de vehicles...

El nou equip de govern de Benicarló reformula la circulació de vehicles de l’Eix Cívic Central

228

Es permetrà el doble sentit de circulació al carrer de Sant Francesc, així com el pas de vehicles des del carrer del Pintor Sorolla fins a Joan Carles I. La pavimentació de la zona de davant de l’Ajuntament estarà finalitzada abans de les Festes Patronals

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benicarló, José Antonio Redorat, acompanyat del regidor d’Obres i Serveis, Fabián Flos, han explicat avui l’evolució de les obres de l’Eix Cívic Central, un projecte iniciat en la legislatura anterior que ha estat objecte de nombroses polèmiques i que ara, després de diverses reunions, ha patit algunes modificacions.

Així ho ha reconegut el regidor d’Urbanisme, que ha assegurat que «al principi ens vam arribar a plantejar la continuïtat del projecte en el tram del carrer de Sant Francesc, però ho vam descartar per l’elevat cost econòmic que això hauria suposat». «Però el que sí que vam aconseguir —ha subratllat Redorat— van ser alguns canvis substancials, perquè així ens ho demanava la ciutadania i els comerciants de la zona».

Segons ha explicat el regidor, «una vegada acabades les obres, es podrà circular en doble sentit pel carrer de Sant Francesc, com també es podrà travessar des del carrer del Carme fins al carrer d’Alcalà». «De la mateixa manera —ha afegit Redorat—, a la zona de la plaça de la Constitució, es podrà travessar des del carrer del Pintor Sorolla fins al carrer de Joan Carles I».

«Aquestes dos xicotetes modificacions, que poden paréixer insignificants —ha destacat el regidor—, són per a nosaltres tot un èxit que hem aconseguit parlant i dialogant amb l’equip redactor i amb l’empresa que està executant les obres».

Redorat ha afegit que un altre èxit, gràcies a la gestió del regidor d’Obres i Serveis, ha estat que l’empresa s’ha compromés a finalitzar la pavimentació de tota la zona de davant de l’Ajuntament abans de l’inici de les Festes Patronals, de manera que, a pesar de les obres, la Crida i la Proclamació es podran dur a terme en la seua ubicació habitual».

El regidor ha informat que les obres estan avançant sobre els terminis previstos i ha demanat disculpes a la ciutadania per les obres, que, ha dit, «a pesar de tot, suposaran millores indubtables per a Benicarló».

Eix Cívic Central, quins objectius?

El projecte de l’Eix Cívic Central té com a objectiu la regeneració urbana i ambiental de la zona centre de la ciutat, des del carrer de Sant Francesc fins a la plaça de la Constitució.

Aquestes actuacions impliquen, entre d’altres, l’ampliació dels espais per a vianants, la plantació d’arbres, l’adequació de noves vies de servei, la implantació de paviments drenants que minimitzen el risc d’inundacions, el replantejament del mobiliari urbà, la implantació d’enllumenat sostenible i l’adequació de de zones de bancs i umbracles en la via pública.

Paral·lelament, el projecte preveu una inversió de més de 500.000 euros per a la renovació de tot el clavegueram dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó, de manera que es donarà solució als problemes de canalització d’aigües d’aquesta zona.

El projecte de l’Eix Cívic Central està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat.