Inici BENICARLÓ El jardí del Mucbe comptarà amb un hort botànic i una àgora...

El jardí del Mucbe comptarà amb un hort botànic i una àgora per a concerts i activitats culturals

287

L’espai ocuparà una superfície de 1.900 metres quadrats i completarà al 100% la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc. El projecte tindrà un cost de 197.704,2 euros i estarà acabat abans de l’estiu de 2019.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l’arquitecte benicarlando José Miguel Aicart, han presentat avui el projecte del jardí interior del Mucbe, una zona de 1.900 metres quadrats ubicats a la part posterior del Mucbe, que es convertirà en un nou espai cultural per a Benicarló. Un espai que suposarà el complement definitiu a les instal·lacions de l’antic Convent de Sant Francesc i que recuperarà l’esperit de l’hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l’alimentació.

«És una notícia molt important que complementarà l’interior expositiu del Mucbe», ha dit l’alcaldessa. «Amb aquest projecte es recuperarà aquest solar com a espai de relaxació però també d’exposició i de concerts, la qual cosa li donarà un valor afegit a l’antic Convent de Sant Francesc i suposarà la rehabilitació definitiva de tot el complex».

L’arquitecte ha afegit que el jardí s’ha pensat com un «lloc de trobada, un centre d’activitats culturals i també, per què no, com un espai de relaxació que evoque l’esperit de l’antic hort i que s’integre en el convent». Aicart ha constatat que «com que el convent té la categoria de Bé d’Interés Cultural, les actuacions no seran molt agressives» i ha explicat quel’espai es dividirà en tres zones; una per a l’hort botànic en què es mantindran els arbres que existeixen i es plantaran espècies de flors i vegetals autòctones; una altra per a l’àgora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que solucionarà els problemes d’accés del carrer Madrid, on també es plantaran arbres. A més de l’entrada del carrer Madrid, el projecte contempla altres dues entrades: una segona pel carrer de la Pau i una tercera per l’interior del mateix museu.

El projecte està pressupostat en 197.704,2 euros; 150.000 euros del total aniran a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló dins del Pla Castelló 135. La part restant anirà a càrrec de l’Ajuntament.

Pel que fa al temps de realització, s’espera que en els pròxims dies es licite i s’adjudique el projecte, que té un límit d’execució fins al juny del 2019, per la qual cosa estarà enllestit dins del primer semestre de l’any 2019.

Article anteriorEl club de la vida Vinaròs
Article següent7dies actualitat de Benicarló, núm. 720