Inici BENICARLÓ El jardí del Mucbe comptarà amb un hort botànic i una àgora...

El jardí del Mucbe comptarà amb un hort botànic i una àgora per a concerts i activitats culturals

234

L’espai ocuparà una superfície de 1.900 metres quadrats i completarà al 100% la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc. El projecte tindrà un cost de 197.704,2 euros i estarà acabat abans de l’estiu de 2019.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l’arquitecte benicarlando José Miguel Aicart, han presentat avui el projecte del jardí interior del Mucbe, una zona de 1.900 metres quadrats ubicats a la part posterior del Mucbe, que es convertirà en un nou espai cultural per a Benicarló. Un espai que suposarà el complement definitiu a les instal·lacions de l’antic Convent de Sant Francesc i que recuperarà l’esperit de l’hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l’alimentació.

«És una notícia molt important que complementarà l’interior expositiu del Mucbe», ha dit l’alcaldessa. «Amb aquest projecte es recuperarà aquest solar com a espai de relaxació però també d’exposició i de concerts, la qual cosa li donarà un valor afegit a l’antic Convent de Sant Francesc i suposarà la rehabilitació definitiva de tot el complex».

L’arquitecte ha afegit que el jardí s’ha pensat com un «lloc de trobada, un centre d’activitats culturals i també, per què no, com un espai de relaxació que evoque l’esperit de l’antic hort i que s’integre en el convent». Aicart ha constatat que «com que el convent té la categoria de Bé d’Interés Cultural, les actuacions no seran molt agressives» i ha explicat quel’espai es dividirà en tres zones; una per a l’hort botànic en què es mantindran els arbres que existeixen i es plantaran espècies de flors i vegetals autòctones; una altra per a l’àgora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que solucionarà els problemes d’accés del carrer Madrid, on també es plantaran arbres. A més de l’entrada del carrer Madrid, el projecte contempla altres dues entrades: una segona pel carrer de la Pau i una tercera per l’interior del mateix museu.

El projecte està pressupostat en 197.704,2 euros; 150.000 euros del total aniran a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló dins del Pla Castelló 135. La part restant anirà a càrrec de l’Ajuntament.

Pel que fa al temps de realització, s’espera que en els pròxims dies es licite i s’adjudique el projecte, que té un límit d’execució fins al juny del 2019, per la qual cosa estarà enllestit dins del primer semestre de l’any 2019.