Inici VINARÒS El club de la vida Vinaròs

El club de la vida Vinaròs

310

El Club de la Vida és un iniciativa que s’està consolidant amb molt d’èxit com un programa d’activitats formatives, lúdiques, de relació i d’oci per a persones de més de 55 anys del municipi de Vinaròs.

Aquest programa va començar l’any 2017 celebrant-se dos dies a la setmana i aquest any 2018 s’ha augmentat a 3 dies ja que l’afluència de participants ha anat en augment. El número de socis i assistents al Club de la Vida l’any 2017 era de 328 i aquest any 2018 s’han superat els 400 socis amb una mitja d’assistència de 20-30 persones en cada activitat que es du a terme.

La idea de fer poble està molt present en el Club de la Vida. Partim de la idea que és una colla que s’ajunta per fer allò que els agrada. Definiria el Club de la Vida com un programa de dinamització comunitària no dirigida, sinó col·laborativa que s’ha anat construït amb la col·laboració dels propis usuaris que proposen i comparteixen allò que volen fer i si hi ha gent que ho vol dur a terme, s’organitza amb una estructura i direcció. D’aquesta manera, és una forma d’apoderament, de donar protagonisme als usuaris d’una forma no directiva, i aquí es on radica el seu èxit”, ha destacat Felip Kervarec, coordinador de projectes de l’empresa Món d’animació.

Avui també s’ha presentat la seua pròpia revista, una nova activitat que es du a terme dins el Club de la Vida. Tot i que el Club de la Vida té una pàgina de Facebook on es poden trobar totes les activitats que es fan al llarg de la setmana, no tot el seu públic està present a Internet per això, s’ha decidit crear la revista El Club de la Vida, on s’exposa totes les activitats que es fan.

El Club de la Vida està obert els dilluns i divendres al matí i els dimecres a la tarde, configurant així, 3 espais diferents on apropar-se segons els gustos ja que depenent del dia es fa una activitat o un altra. A més, els socis no tenen cap obligació d’anar en un horari marcat, sinó que es tracta d’un conjunt de persones que assisteixen regularment quan poden o els apareix amb total llibertat, tenint en compte les necessitats i inquietuds de cadascú. A més, també s’organitzen excursions per conèixer el territori i propostes que d’alguna forma serveixen per a identificar-se com a equip.

Des de l’Ajuntament de Vinaròs i el Club de la Vida s’ha informat que el dia 17 de desembre a les 09:30h hi haurà una xerrada sobre prevenció d’incendis dins la llar i el dia 27 de desembre es farà una festa de Nadal i d’acomiadament d’any amb un espectacle sobre reflexió de la situació i condició de la gent major i d’evolució en la vida, anomenat “Yayerias”, que es durà a terme a al Centre Municipal de Jubilats a les 18:00h.

A més, Hugo Romero, regidor de Govern Obert, ha destacat que “Des del govern actual estem molt contents amb la bona iniciativa del Club de la Vida amb tota la tasca que estant duent a terme en quant a activitats i també per la xarxa que va teixint amb activitats en conjunt amb altres entitats i associacions del nostre poble. El Club de la Vida és un impuls de socialització per a la gent major i una manera de fer poble”

Article anteriorLa Biblioteca obrirà els caps de setmana fins al 27 de gener per donar servei als estudiants
Article següentEl jardí del Mucbe comptarà amb un hort botànic i una àgora per a concerts i activitats culturals