Inici COMARQUES El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 77.579,76€ per a...

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 77.579,76€ per a l’expansió de dues empreses

35

  • Domingo Giner: “Cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupación i consoliden población”

 

Traiguera, 14 de març de 2022.  La Junta Directiva del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar 77.579,76 euros a dues empreses més de persones que han impulsat inversions per a generar noves oportunitats econòmiques i d’ocupació en alguns dels 24 municipis que ho integren. Aquestes iniciatives promogudes per emprenedores i emprenedors corresponen a l’anualitat de 2020, la qual cosa suposa un total d’1.471.365,54 euros proposats per a pagar a la Conselleria per aquests expedients Leader, corresponents a expedients de les convocatòries 2018, 2019 i 2020.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d’emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit al GAL Maestrat Plana Alta. De fet, el bon funcionament d’aquestes iniciatives està calant en el territori rural”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

L’activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l’objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d’ocupació. “Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat dels emprenedors i dels xicotets empresaris del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta.

 

Aprovats quasi un milió d’euros en ajudes per a 2021

Cal recordar que el Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta va aprovar també recentment una proposta per a subvencionar amb quasi un milió d’euros en ajudes a 18 empreses que volen ampliar o posar en marxa nous negocis en el seu territori. Aquest acord, que beneficia a projectes de 12 municipis inclosos en el GAL, ha de ser encara ratificat per la Generalitat Valenciana.

Més de la meitat dels projectes aprovats estan vinculats al turisme, bé amb idea d’obrir o ampliar allotjaments de tipus rural, bé per a generar ocupacions i oportunitats amb empreses de restauració. La resta són sol·licituds de pimes o emprenedores i emprenedors que han impulsat o pretendre posar en marxa empreses de servei de tota mena, cada vegada més habituals en el territori rural en augmentar les oportunitats i les ajudes.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “hem aprovat ajudes a una de cada tres propostes presentades perquè hi havia una alta demanda de subvencions, moltes d’elles molt interessants i amb molt de potencial tant per a generar oportunitats econòmiques en el territori, com per a la creació de llocs de treball en els nostres municipis. És una grandíssima notícia de cara a la nostra estratègia de contribuir a millorar la qualitat de vida a les nostres comarques i combatre la despoblació”.

Aquestes ajudes ascendeixen a un total de 967.177 euros, encaminades a garantir una inversió de més d’1.740.000 euros. Els projectes seleccionats, que corresponen a la convocatòria de 2021, hauran d’estar executats i finalitzats abans que finalitze 2023. Cal tindre en compte que des del GAL s’estava treballant des de setembre de 2021 per a fer trasllat a Conselleria de la proposta de resolució de la convocatòria de les Ajudes Leader de l’any passat.

El GAL Maestrat Plana Alta ha dut a terme un intens treball d’assessorament tècnic i informació a totes les empreses i emprenedors interessat per a no deixar perdre ni una oportunitat per al territori.

El Grup d’Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seua intensa activitat modificant rutines de treball i adaptant-les a les exigències preventives del Covid-19.

 

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 16 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 16 entitats: La Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, i Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera).


Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d’aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l’impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.