Inici COMARQUES El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 256.531€ per a...

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 256.531€ per a impulsar dotze projectes empresarials

119

La Junta Directiva del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta de pagament de 256.531,10 € per a impulsar una dotzena de projectes de les convocatòries dels anys 2020, 2021 i 2022. Esta nova ajuda procedent dels Fons Feader suposa ja un total de 2.663.449,75 euros proposats per a pagar al Servei d’Estratègia Territorial Rural des de 2019 i un total de 111 propostes de pagament tramitades pel GAL.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha destacat que “estos projectes que secundem no solament són important per a les persones que sol·liciten les ajudes, sinó per a tot el territori rural perquè ajuden a generar més oportunitats a l’hora de consolidar població en els nostres municipis. Per això, la nostra voluntat és continuar treballant perquè cada vegada es puguen beneficiar més persones en el territori rural”.

Cal tindre en compte que el Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta treballa permanentment per buscar fórmules per a ajudar més i millor a les persones emprenedores dels seus municipis. De fet, el GAL ha mantingut una ronda de reunions participatives per a recollir les propostes d’empreses, associacions i ajuntaments per a elaborar l’Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027. Moltes persones han començat a aportar tant la seua visió, com la seua experiència i les seues necessitats perquè la direcció i la gerència de l’agrupació puga fer el seu treball de gestionar les ajudes procedents de la Unió Europea amb majors garanties d’èxit.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha explicat que “és important ajudar al fet que les persones puguen emprendre els seus negocis especialment en aquelles zones que estan en risc de despoblació. L’èxit d’estos anys ens impulsa a tractar de ser encara més eficients i millorar el nostre sistema de treball perquè els fons que gestionem ajuden més empreses i a generar més llocs de treball”.

20 projectes empresarials aprovats enguany per la Generalitat

Cal recordar que fins a 20 projectes empresarials proposats pel Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta han sigut aprovats enguany per part de la Generalitat Valenciana per a rebre en conjunt quasi un milió d’euros. Es tracta d’iniciatives plantejades per emprenedores i emprenedors dels 24 municipis que integren aquesta agrupació i que han sigut en la resolució aprovada recentment per l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “són 20 projectes aprovats per un total de 936.940 euros. Darrere d’aquests números existeixen moltes il·lusions, somnis i treball. Vull donar les gràcies a l’equip tècnic de la nostra agrupació, que mostra la seua professionalitat i una manera d’entendre la lluita contra la despoblació admirable”.

Aquestes ajudes han sigut cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), amb un 53%; la Generalitat Valenciana, amb un 38,14%; i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb un 8,86%.

El Grup d’Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seua intensa activitat. De fet, l’Assemblea General del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat tornar-se a presentar per a renovar l’agrupació de municipis i entitats amb l’objectiu de potenciar el seu suport a l’emprenedoria en el territori.

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 17 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera) i Connecta Natura.


Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d’aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l’impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.