Inici COMARQUES Diputació de Castelló realitzarà accions per al foment de l’ocupació i l’activitat...

Diputació de Castelló realitzarà accions per al foment de l’ocupació i l’activitat econòmica en els municipis de l’interior

192

La presidenta de la Diputació mostra el compromís per participar, col·laborar i impulsar accions amb la finalitat de fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica en els municipis de l’interior

“La Diputació de Castelló enfortirà l’interior de la província com a generador d’oportunitats”. Així s’ha referit la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, en mostrar el compromís de la institució provincial per fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica en els municipis de l’interior.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha incidit en la sensibilitat del govern provincial pels problemes i necessitats dels sectors econòmics de la província, com poden ser el primari, la ceràmica o el transport i, com ha afirmat Marta Barrachina, “enfront dels sectors que estan patint, esta institució provincial mostra preocupació, compromís i treball”.

Exemple d’eixe compromís i treball són els cursos que s’han programat per al foment de l’ocupació i l’activitat econòmica en els municipis de l’interior, particularment als Ports i Alt Maestrat. Sobre aquest tema, des dels centres CEDES de Dinamització Econòmica i Social d’Albocàsser i Morella, s’han programat diferents tallers formatius adaptats al món laboral amb l’objectiu de millorar les competències professionals, com han sigut tallers de monitor de menjador escolar i de monitor d’activitats extraescolars. És de ressaltar que de les 54 persones participants en els tres tallers programats, un total de 26 persones, és a dir, quasi el 50%, van ser veïns de Vilafranca, municipi que ha patit l’ERO adoptat per Marie Claire, la qual es troba sense activitat.

En este sentit la presidenta de la Diputació ha incidit en què “des de la institució provincial treballarem per impulsar la reindustrialització d’esta zona i buscar solucions davant el greu impacte econòmic i social que té el tancament d’esta manufactura a la comarca dels Ports”.

Durant els últims mesos, des dels Centres CEDES de Morella i Albocàsser s’ha prestat orientació professional a les persones extreballadores de l’empresa Marie Claire, així com a les quals es troben en situació d’ERTO fins el mes vinent de desembre. Així, en este temps s’han realitzat entrevistes personals de diagnòstic professional que ha comportat al disseny d’un itinerari personalitzat individualitzat per a la inserció laboral per a cadascuna de les persones participants. Així mateix s’ha dut a terme la inscripció en l’Agència de col·locació de la Diputació de Castelló per a posar en contacte les ofertes de treball amb els demandants d’ocupació.

També s’ha dut a terme sessions individualitzades presencials i en línia entorn de l’elaboració de curriculum vitae, la cerca activa d’ocupació i els recursos d’informació per a l’ocupació, entre altres temàtica.

La formació en estos centres CEDES continuarà a partir de l’1 de desembre amb els tallers d’ocupació programats. D’una banda, el Centre CEDES d’Albocàsser, formarà a deu persones que obtindran Certificat de Professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa. Mentre que el Centre Sociocultural de Benassal, formarà a 10 alumnes en dos certificats de professionalitat: Dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil i Direcció i coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.

A més de tot això, des del Servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló continuaran impulsant noves accions formatives dirigits a les persones desocupades i aconseguir impulsar l’interior de la província per a frenar la pèrdua de població i serveis.