Inici BENICARLÓ El Fòrum Arrels 2024 abordarà el futur del periodisme digital

El Fòrum Arrels 2024 abordarà el futur del periodisme digital

106

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana organitza la jornada en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana

L’esdeveniment serà el pròxim 21 de maig i compta amb experts en la creació de contingut i la seua aplicació en la premsa local

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana ha organitzat la jornada “Fòrum Arrels 2024”, un esdeveniment dirigit a professionals i estudiants de periodisme i comunicació interessats en les últimes tendències de creació de contingut digital i la seua aplicació en la premsa de proximitat. Aquesta jornada se celebrarà el pròxim 21 de maig en la Facultat de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València), sota el títol “Noves tendències en la creació de continguts en la premsa de proximitat”.

L’esdeveniment formatiu, realitzat en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana, explorarà les actuals formes de creació de continguts per a xarxes socials, el seu impacte en els mitjans locals i les sinergies que es poden establir.

Innovació i estratègies digitals
La jornada començarà a les 11 hores amb la ponència de Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes Digitals de l’empresa Xtratègics. Carrobé presentarà “Noves tendències i formats en les xarxes socials per als mitjans de comunicació locals”, abordant com els mitjans poden utilitzar les xarxes socials per a ampliar el seu impacte i abast. S’espera que l’experta subratlle la importància d’adaptar els continguts a cada plataforma, incloent-hi Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify. “S’enfocarà en la importància d’entendre i aprendre a utilitzar els nous formats dels canals digitals i de fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts”, indica el president de l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis.

Pràctiques innovadores
A les 12 hores, l’enfocament es traslladarà a la pràctica amb intervencions d’Arnau Clari, cofundador de “La Ruta dels Esmorzars”, i Jorge García Guerrero i Alexis Martínez, creadors de JAJAJERS. Tots dos compartiran com la creació de contingut genuí i atractiu ha sigut fonamental en el creixement de les seues iniciatives en xarxes socials.

“La Ruta dels Esmorzars”, dels creadors de contingut de Sueca: Pelayo Máñez, Arnau Clari i Joan Ferrús, ha aconseguit forjar una comunitat de 91.000 seguidors en Instagram. Els influencers de Sueca explicaran en les seues xarxes socials els elements claus per a gaudir d’un bon esmorzar i com han documentat els seus passos des de la Vall d’Alba fins a la Vila Joiosa, creant un mapa amb tots els llocs que han ressenyat en xarxes, amb puntuacions per al servei, el preu, la qualitat de l’esmorzar i el local, incloent-hi el “cremaet”.

Per part seua, JAJAERS parlarà sobre la importància de l’humor en els continguts. Jorge García i Alexis Martínez, companys de Comunicació Audiovisual van engendrar JAJAJERS, amb el propòsit de crear formats d’humor de tota índole i han acumulat milions de reproduccions en les xarxes i molt compartits també. Compten amb una experiència de quasi 20 anys com a guionistes, realitzadors i còmics en diferents mitjans

Clausura i visió futura
La jornada conclourà a les 13 hores amb una sessió de clausura que reflexionarà sobre l’impacte de les noves tecnologies en els mitjans de comunicació de proximitat i com aquestes poden ser eines fonamentals per a innovar i captar l’atenció en un entorn cada vegada més digitalitzat.

El “*Fòrum Arrels 2024” aspira a ser no sols una plataforma per a debatre les últimes tendències, sinó també una oportunitat única perquè els futurs periodistes i comunicadors comprenguen de primera mà com s’estan transformant els mitjans i adaptant a les noves exigències del públic i les possibilitats que ofereix la tecnologia moderna.