Inici BENICARLÓ El Consell Municipal d’Infància i Adolescència presenta els nous integrants

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència presenta els nous integrants

160

S’han renovat els representants dels centres de secundària així com els representants dels grups polítics municipals

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CMIA) va celebrar el passat dissabte el segon plenari anual, durant el qual es van presentar els nous membres del CMIA, tant els representants dels centres d’educació secundària, que s’han renovat recentment, així com els integrants dels grups polítics municipals que, una vegada constituïda la nova corporació municipal, formaran part del Consell durant tota la legislatura.

La reunió va servir per a recordar la necessitat de continuar reivindicant els drets dels infants i adolescents i per a subratllar el paper crucial del Consell en la promoció de la participació i el benestar dels joves de Benicarló.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, responsable també de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, ha remarcat que «l’Ajuntament de Benicarló segueix amb el compromís ferm de promoure el benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents de la nostra ciutat» i ha insistit en què «a través del Consell, no només escoltem els nostres joves, sinó que celebrem la seua participació activa en els assumptes que afecten la nostra ciutat». «Cada veu, cada opinió, és una peça fonamental en la construcció d’un entorn més inclusiu i més just», ha afegit.

«Gràcies al Consell —ha reforçat—, no només ens beneficiem de les seues idees i perspectives, sinó que també aprenem. La joventut ens aporta una visió única i fresca que ens impulsa a pensar més enllà d’allò convencional».

Dia Mundial de la Infància

La celebració del segon plenari del CMIA ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial de la Infància (20 de novembre), que pretén cridar l’atenció sobre la situació dels xiquets i xiquetes més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

Precisament amb l’objectiu de treballar en aquesta línia, Benicarló disposa des del 2021 d’un Pla d’Infància i Adolescència i un Consell Municipal de Infància i Adolescència que actua com a òrgan de consulta i participació activa.

Per a commemorar la data del 20 de novembre, el dimecres 29 de novembre s’ha programat l’espectacle de marionetes ‘Los niños y las niñas de colores’, a càrrec de Marta Pereira. Una activitat per als més menuts (entre 4 i 10 anys) que parla de la diversitat i que tindrà lloc a la Biblioteca Manuel Garcia i Grau a les 17.30 hores.