Inici PREMSA VALENCIANA Dissabte 8 d’agost: 55 anys de l’arribada de Salvador Dalí a Vinaròs

Dissabte 8 d’agost: 55 anys de l’arribada de Salvador Dalí a Vinaròs

1062

Dissabte 8 d’agost es compleixen 55 anys de l’arribada de Salvador Dalí a Vinaròs. Diumenge 8 d’agost de 1965, sent alcalde Francisco José Balada, va tenir la iniciativa de convidar al pintor al tercer any de les festes dedicades al llagostí de Vinaròs, per a impulsar el turisme a la ciutat.

“Marxem, que aquí estan més bojos que jo”. La llegenda diu que Dalí es va acomiadar de Vinaròs en aquestes paraules després que una turista intentara retallar-li el bigoti.

Unes festes del Llagostí molt complertes, que van deixar un munt d’anècdotes amb la visita del pintor, i amb una programació molt complerta que veiem en enveja aquest any de la pandèmia: obertura amb una desfilada dels Nanos i Gegants, Pregó, concurs d’aparadors, un de beure cervesa i, en molta previsió, es van escollir, a més, els cartells guanyadors de la Setmana Santa de 1964. Traca, bous, berbenes, exposicions, concert de La Alianza, de Carles Santos, carrera de cambrers, espectacle folklòric, tornejos esportius, batalla de flors, bous, castells d’artifici, etc. Dijous 15 d’agost a les 11.30 del matí al passeig marítim es va celebrar també el que va ser el primer Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs.

 

Article anteriorSanidad activa la alerta sanitaria por calor alto en 7 comarcas la Comunitat Valenciana
Article següent(Autoayuda) Camino A vs Camino B