Inici VINARÒS Cultura presenta la programació amb motiu del 782 aniversari de la Carta...

Cultura presenta la programació amb motiu del 782 aniversari de la Carta de Poblament

232

Exposicions, concerts, xerrades i actuacions folklòriques formaran part de l’agenda d’actes per a difondre i donar a conéixer la història local

La Regidoria de Cultura, encapçalada per Paula Cerdà, ha presentat a la Biblioteca Municipal l’extensa programació que s’ha preparat amb motiu del 782 aniversari de la Carta de Poblament. En total es compta amb una cinquantena de propostes que s’allargaran fins al mes de novembre per a posar en valor la cultura i la història local.

Cerdà ha indicat que la “programació serà possible gràcies a la implicació de les entitats culturals i també a la Fundació Caixa Vinaròs, que ha preparat una variada agenda de xerrades i conferències relacionades amb la història del municipi”. D’altra banda, la regidora comentava que enguany, el dia 30 de setembre, es farà el lliurament del Grinyó Ballester, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament. En aquest sentit comentava que dimarts es desvetllarà qui serà el veí o la veïna que rebrà el guardó.

Pel que fa a l’agenda d’actes, Cerdà detallava activitats com els concerts que oferiran la Coral García Julbe amb la Coral Polifònica Benicarlanda i també el de la Coral Juvenil Sant Sebastià amb la Coral de Catí, per aquest dissabte i diumenge. D’altra banda, també es farà el I Vinaròs de versos, per al 23 de setembre, amb un recital de poesia i música amb el títol Diem Vicent Andrés Estellés, així com presentacions de llibres, teatre i exposicions, entre altres propostes.

El dia de la Carta de Poblament, 29 de setembre, es farà el tradicional repartiment del pastís a la plaça Parroquial, que inclourà les actuacions de la Rondalla Vinarossenca Mar i Terra, així com les danses de Les Camaraes.

Per al mes d’octubre continuaran les activitats amb el Concert de la Carta de Poblament per part de la Banda Simfònica La Alianza, el diumenge 1, a més de l’actuació de l’Orfeó Vinarossenc i la Coral de Castelló per a dia 7. Per al 9 d’Octubre, Diada del Poble Valencià, es faran els actes institucionals per commemorar aquesta jornada tan important.

La regidora Cerdà ha convidat els veïns a participar en els actes amb motiu de l’aniversari de la Carta de Poblament i ha destacat que “és una bona oportunitat per a gaudir i conéixer millor tot el nostre patrimoni històric i cultural que es conserva”.