Inici VINARÒS Cuarta edició de les Conferències sobre Medi Ambient a Vinaròs

Cuarta edició de les Conferències sobre Medi Ambient a Vinaròs

300

Les xerrades s’oferiran al Centre de Coneixement del Vinalab amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania les conseqüències negatives que comporta el canvi climàtic

La Regidoria de Transició Ecològica ha presentat les 4t Conferències sobre el Medi Ambient organitzades per APNAL-Ecologistes en Acció Vinaròs, la revista La Calamanda i Ecologistes del Sénia. Es tracta de tres xerrades gratuïtes que es faran durant els mesos de setembre, octubre i novembre, per part d’experts en el camps de la ciència i la investigació.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha indicat que “sobretot es vol conscienciar a la ciutadania dels problemes que pateix el Medi Ambient com a conseqüència de l’acció de l’home, on el canvi climàtic s’ha convertit en un dels principals factors negatius”. D’altra banda, assenyalava que les xerrades tindran una vessant divulgativa i per tant estan obertes a tot el públic en general.

Per la seua banda, el representant d’APNAL, Quique Luque, detallava les conferències que s’oferiran. La primera serà el divendres 20 de setembre a les 20h, amb el títol “Pèrdua de la biodiversitat”, a càrrec del naturalista i expert, Theo Oberhuber. Ell és un científic molt destacat que ha treballat com assessor al Ministeri de Medi Ambient de l’Estat espanyol i parlarà de pèrdua de la biodiversitat, tant de la fauna com de la flora, amb les conseqüències negatives que això suposa per al planeta.

La segona conferència serà el 19 d’octubre, “Fitoplancton marí i canvi climàtic”, a les 19:30h, a càrrec del biòleg, investigador i docent, Juan Carlos Lino. Al llarg de la seua trajectòria ha treballat durant 20 anys a la Conselleria de Medi Ambient i Pesca de la Generalitat Valenciana en la detecció de microalgues tòxiques i floracions d’algues en mol·luscs. En la seua xerrada sobretot aprendrem més sobre aquestes espècies marines i l’important paper que desenvolupen com a reductors del CO2 a l’atmosfera, amb els efectes negatius que suposaria per al planeta el descens de la seua població o desaparició.

La tercera xerrada serà el 30 de novembre amb el títol “Fauna urbana i edificis”, a les 19:30h, a càrrec de les agents mediambientals de Catalunya, Elena Muñoz i Montserrat Argullós. En aquest cas parlaran de la importància de preservar les espècies animals que viuen a les ciutats, en especial aquelles que ajuden a prevenir les plagues de mosquits o altres insectes. Totes les conferències es faran a la sala d’actes del Vinalab amb entrada lliure.

Article anterior60 anys de la Penya Taurina ‘Pan y Toros”
Article següentCarnaval: dismisión de la Junta, auditoría, cuentas y nueva COC