Inici BENICARLÓ CORONAVIRUS: Continuen augmentant lleugerament els nous casos a Benicarló i Vinaròs mentre...

CORONAVIRUS: Continuen augmentant lleugerament els nous casos a Benicarló i Vinaròs mentre Peníscola es manté estabilitzada

610

Continuen augmentant a Benicarló i Vinaròs mentre Peníscola es manté estabilitzada

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a la comparació de les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, us oferim l’habitual resum setmanal. En data de 30 de març de 2021, sense haver-se acabat de frenar mai els nous casos, que portaven baixant des de feia set setmanes, tornen a augmentar lleugerament des de la passada: 6.232 (17 més que la setmana passada, i 30 més respecte a l’anterior) en un nou rècord.
Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Encara que estem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ fa més de dos mesos, vam passar a 300 fa sis setmanes, 141 fa cinc, 65 fa quatre, 29 fa tres, 16 fa dues, 23 la passada i 30 PCR+ aquesta, continuant augmentant lleugerament.
Continua la por enfront del pont de Pasqua, amb la possibilitat que es relaxe la pressió social i amb els nous turistes, arribe una següent onada, com ha passat a Itàlia.
– Benicarló: també tornen a augmentar lleugerament (12 PCR+ respecte a 9 de fa una setmana i 3 de l’anterior) i s’estableix el total d’infectats en 2.003.
– Vinaròs: augmenten lleugerament després d’una breu estabilitat: 13 nous PCR+ respecte a 10 de la setmana passada i augmenta la xifra total de 2.151 infectats.
– Peníscola: Es manté una estabilitat total des de la setmana passada: cap PCR+ i es manté la xifra de 520 infectats


Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix totalment lliure de Covid-19 i en color verd pràcticament des de fa cinc setmanes. Apareixen nous brots a Sant Jordi (2), Santa Magdalena de Pulpis (1), Alcalà de Xivert (2).

Pasqua Segura: descans, prevenció i seguretat per a aquest pont

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de coordinació de seguretat de mesures covid-19 amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro; i representants de la Policia Nacional i Autonòmica, i de la Guàrdia Civil.

En la reunió s’ha acordat, davant les festes de Setmana Santa i Pasqua dels pròxims dies, que la Generalitat desplegarà dispositius de control especials en les zones d’oci d’interior on es preveu una major afluència de població, una mesura que se sumarà a la vigilància en els municipis, vies de comunicació o estacions, i a la resta d’actuacions per al compliment de les mesures de control de la covid.

Així mateix, la Generalitat llançarà la campanya ‘Pasqua Segura’, dirigida a conscienciar a la ciutadania de què gaudir d’uns dies de descans és compatible amb la prevenció i la prudència.

Sanitat vacuna aquesta setmana a 52.000 persones de centres docents de la Comunitat Valenciana

• Estan citats els dies 31 de març i 1 d’abril en els diversos punts de vacunació
• Fins al moment, el 54% del professorat la Comunitat Valenciana ha rebut la primera dosi

València (29.03.21). La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública finalitza aquesta setmana la primera fase de vacunació del personal de centres docents de la Comunitat Valenciana. Així, els dies 31 de març i 1 d’abril, estan citades unes 52.000 persones de centres docents en els diversos punts de vacunació.

Tots ells han sigut convocats en algun dels 25 llocs de vacunació que s’han instal·lat en la Comunitat Valenciana, en els quals se’ls administrarà la vacuna d’AstraZeneca, que és la que ha sigut assignada per a aquest col·lectiu.

El dispositiu organitzat per la Conselleria de Sanitat per a la vacunació massiva al personal de centres docents de la Comunitat Valenciana ha permés que en aquests moments el 54% dels professionals ja haja rebut la primera dosi.

En concret, s’ha administrat a 77.975 persones de centres educatius de la Comunitat Valenciana. Per províncies, 27.824 professionals de centres docents Alacant, 9.487 de Castelló i 40.664 de la província de València. Únicament, s’estima que menys del 8% ha rebutjat posar-se la vacuna.

El procés de vacunació massiva s’ha realitzat amb èxit, de manera àgil, ordenada i en els temps establits, la qual cosa demostra la intensa labor que estan duent a terme els 250 equips de professionals que han sigut preparats per a això, així com la capacitat del sistema sanitari.

Durant els dies 26 i 27 de març estaven citats en els punts de vacunació més de 93.000 professionals de centres educatius, dels quals van acudir a la cita quasi el 84%.

Article anteriorSanitat prevé inocular esta semana un total de 70.500 dosis de la vacuna contra la COVID 19
Article següentPeñíscola denuncia falta de recursos para limpieza y mantenimiento en el Parque Natural de la Serra d’Irta